srnic cz voj

Srnić het-trikom doneo pobedu Zvezdi nad Vojvodinom

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas na svom terenu Vojvodinu sa 3:0 u zaostaloj utakmici 13. kola Super lige Srbije. Stelac je bio Slavoljub Srnić u 40, 61. i 79. minutu.
Zvezda je prva na tabeli sa 38 bodova, 11 više od drugoplasiranog Borca, 14 od trećeplasiranog Partizana i čak 18 od Vojvodine koja je na sedmom mestu.Crveno-beli su bili bolji tokom cele utakmice, ali je Vojvodina na početku propustila dve velike šanse da povede. Prvo je Ognjenu Ožegoviću odbranio Damir Kahriman iako je bio sam ispred golmana Zvezde, a potom je Novica Maksimaović za malo promašio odličnim udarcem sa 25 metara.
Zvezda je potom imala nekoliko velikih prilika, a najbolju u 32. minutu kada je Nikola Perić odbranio penal Ugu Vijeiri.
Jedanaesterac je dosuđen pošto je Marko Vukčević rukom sprečio da lopta posle jednog šuta u gol domaćih, a sudija Nenad Đokić mu je za to pokazao samo žuti karton. Zvezda je povela u 39. minutu kada je Srnić izašao sam ispred Perića i lako ga savladao, posle dobrog pasa Vijeire.
Domaćin je u drugom poluvremenu igrao ofanzivno, a Vojvodina nije uspela da izjednači u 59. minutu pošto je Ožegović imao najbolju šansu na utakmici. On je posle pasa Jovice Vasilića izašao sam ispred Kahrimana, ali je šutirao pored gola iz izgledne pozicije. Zvezda je to iskoristila i dva minuta kasnije povećala prednost, pošto je Srnić ponovo ostao sam pred golmanom Vojvodine posle dodavanja Aleksandra Kataija.
Konačnih 3:0 Srnić je postavio posle lepog prodora i asistencije Luke Jovića posle čeka je trostrukom strelcu ostalo samo da ubaci loptu u mrežu. Zvezdu će u sledećem kolu u subotu dočekati Borac, dok će Vojvodina dan kasnije gostovati Voždovcu.

Povezana vest:  Muslin: Napredujemo svakodnevno