ernesto valvedere atletik bilbao

Valverde: Nije odlučujuća utakmica, ali bi bilo lepo da pobedimo

Trener Atletika iz Bilbaa, Ernesto Valverde rekao je da bi njegovom timu značilo da pobedi sutra Partizan u trećem kolu Lige Evropa, ali je kazao da njegove fudalere očekuje teška utakmica.

-Utakmica nije odlučujuća, ali bi nam značila pobeda ili bar bod, pošto smo jednu utakmicu izgubili. Bodovi su uvek bitni i nadam se da ćemo rešiti utakmicu u napu korist. Španska i srpska liga ne mogu da se porede, ali činjenica je da u Partizanu ima mnogo mladih kvalitetnih igrača, koji su motivisani u Evropi – rekao je Valverde novinarima u Beogradu.
Partizan je pobedio u obe prethodne utakmice, dok je Atletik zabeležio pobedu i poraz. Trener nije želeo sa novinarima da odgovori da li će nešto menjati u načinu igre u odnosu na utakmicu za vikend, kada je njegov tim u prvenstvu odigrao 2:2 sa Deportivom.
-Uvek je moguće da će doći do promena, ali ne mogu ništa konkretno da kažem jer ne želim ništa da otkrivam rivalu. Do promena uvek može da dođe – rekao je Valverde.
On novinarima nije mogao da odgovori na pitanje da li očekuje da će promena trenera u Partizanu nešto značiti za sutrašnju utakmicu.
-Ne raspolažemo sa dovoljno podataka, jer smo videli samo jednu utakmicu, a u njoj nismo primetili nikakve važnije proimene. Treneri imaju svoj stil i on se uvek vidi, a videćemo šta će ova promena značiti za igrače – rekao je Valverde.
Defantivac Mikel Balensijaga rekao je da se nada da njegovom timu ovog puta neće faliti sreće, kao u nekim ranijim mečevima.
-Ovo je veoma važna utakmica, trudićemo se da od početka igramo kako treba i trudićemo se da osvojimo tri boda. Imam dobar osećaj što se tiče ve utakmice, bez obzira što ponekad nemamo sreće kad igramo u gostima. Nije isto kada se igra kod kuće i u gostima. Sada moramo da se izolujemo od svega i koncentrišemo na svoju igru – rekao je Balensijaga.
Ovaj defanzivac ocenio je da je Andrija Živković najopasniji igrač rivala i kazao je da će morati da mu se posveti posebna pažnja.

Povezana vest:  Milojević: Za nijansu smo bili bolji, zasluženo idemo dalje