danko_lazovic_kup_cz_par_2 

KUP SRBIJE
Crvena zvezda dobila derbi za finale Kupa Srbije
 

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Srbije pošto su večeras u Beogradu, u revanš utakmici polufinala, savladali ekipu gradskog rivala Partizana sa 2:0 (0:0). Prvi meč na svom stadionu crveno-beli su dobili istim rezultatom (2:0). Utakmica je odigrana na stadionu Partizana pred oko 30.000 gledalaca, a sudio je Milorad Mažić iz Vrbasa. Strelci: Lazović u 63. i Borha u 81. minutu.

Žuti kartoni: Vešović, Mladenović (Crvena zvezda), Ivanov (Partizan).

Povezana vest:  Stanojević: Evropa nije prioritet

Partizan: Stojković, Aksentijević, Rnić, Ivanov, Volkov, Kamara (Smiljanić od 53), Babović, Tomić, Vukić (Ilić, 73), Marković, Dijara (Ninković, 85).

Crvena zvezda: Bajković, Vešović, Maksimović, Tošić, Mladenović, Mijailović, Dimitrijević, Milivojević, Evandro, Lazović (Borha, 74), Kasalica (Milunović, 79).

Čudo se nije desilo na stadionu u Humskoj, a Partizan je ostao bez trofeja u Kupu Srbije. Kao i u prvoj utakmici odigranoj pre tri nedelje, ekipa Avrama Granta je češće i više napadala, a igrači Zvezde napadali su iz kontri što im se u potpunosti isplatilo. Kada se saberu sve šanse koje je Partizan prokockao u oba meča, crno-beli nisu mogli ni da očekuju plasman u finale. Ovo je bila prva pobeda crveno-belih na stadionu u Humskoj od 2007. godine.

Povezana vest:  Huntelar doneo pobedu Šalkeu, trijumf Verdera

Trenutak koji je večeras definitivno odlučio pitanje finaliste desio se u 63. minutu posle kontranapada Zvezde, kojeg je realizovao Darko Lazović gurnuvši loptu iza leđa Stojkovića. Pokušali su crno-beli u finišu meča da makar izjednače, ali sve što se desilo bio je drugi pogodak Zvezde, takođe posle kontranapada Borhe.

Partizan je u prvih 20 minuta promašio dve kolosalne šanse, Ivanov je pogodio stativu, a zatim je “zicer” bio preveliki zalogaj za Lazara Markovića. Navijači crno-belih u finišu utakmice pevali su protiv uprave i predsednika Dragana Ðurića i skandirali bivšem treneru Aleksandru Stanojeviću. Po završetku meča usledilo je veliko slavlje igrača Crvene zvezde na centru terena, dok je Avram Grant ispraćen zvižducima i psovkama.

Povezana vest:  Štrajk igrača Čukaričkog, nova pobeda Vojvodine