partizan_slavlje_navijaci_2010-2011Partizan ubedljivo od jesenje titule, Javor savladao Rad

 

Fudbaleri Partizana savladali su danas u Beogradu ekipu Slobode Sevojno sa ubedljivih 5:2 u 15. kolu Super lige i pobedom potvrdili titulu jesenjeg prvaka Srbije.

Utakmica je odlučena već na samom početku, pošto je Brazilac Kleo golovima u prvom i šestom minutu doveo crno-bele u vođstvo od 2:0.

Radosav Petrović je u 13. minutu posle kornera Stefana Babovića svojim sedmim golom u prvenstvu povisio prednost crno-belih.

Babović se u 26. minutu i upisao u listu strelaca na dodavanje Ivice Ilieva. U 72. minutu Babović se revanširao asistencijom, a Iliev postigao i peti gol za Partizan, svoj osmi u Super ligi.

Povezana vest:  Partizan ubedljiv protiv Donjeg Srema

Osam golova postigao je i Kleo, pa su Iliev i on na čelu liste strelaca.

Đuro Stevančević i Edin Ademović postigli su utešne pogotke za Slobodu.

Partizan sada ima 40 bodova, šest više od Crvene zvezde, koja će večeras u derbiju kola u Beogradu dočekati trećeplasiranuVojvodinu.

Uvertira za taj meč nije bila nimalo fudbalska, prvo zbog sporenja o menjanju domaćinstva Partizana i Slobode, pa promeni termina za susret Zvezde i Vojvodine, a zatim i zbog današnjeg napada huligana na zaposlene u crveno-belom beogradskom klubu.

Povezana vest:  Hajnkes više neće trenirati u Bundesligi

Rad je ostao na četvrtom mestu sa 28 bodova, uprkos porazu na gostovanju kod Javora u Ivanjici 1:2.

Strelci za Javor bili su Obiora Odita i Igor Stojaković, dok je Branislav Jovanović samo ublažio poraz Rada. Javor je tako izbio na šesto mesto sa 23 boda.

Iza je sa dva boda zaostatka Smederevo, koje je, takođe sa 2:1 pobedilo Inđiju golovima Saše Rankovića i Branimira Kostića.

Povezana vest:  Mesi najbolji fudbaler u 2011. godini

Miloš Žeravica je sa dva gola doneo bodove OFK Beograd na gostovanju kod poslednjeplasiranog Čukaričkog 2:0, a istim rezultatom je i BSK pobedio Borac iz Čačka.

Metalac i Hajduk su igrali nerešeno 1:1 u susretu dva kluba kojima uz Čukarički, jedini tim bez pobede u prvom delu sezone, najviše preti ispadanje iz Super lige.

PHOTO: ataimages.rs