fernando_santos_selektor_grcka

EURO 2012

Santoš: Grčka igra bolje kada je u teškoj situaciji

 

Selektor reprezentacije Grčke Fernando Santoš rekao je da njegovi fudbaleri igraju bolje kada su u teškoj situaciji, ali veruje da za to neće biti potrebe na sutrašnjem meču protiv Češke u drugom kolu A grupe prvenstva Evrope. Grci su u startnom duelu protiv Poljaka u Varšavi za malo ispustili pobedu, iako su u drugi deo ušli sa desetoricom (1:1), dok je Češka u Vroclavu pretrpela debakl od sjajne Rusije (4:1).

Povezana vest:  Spahić se predomislio, vraća se u reprezentaciju BiH

-Moj tim poseduje kvalitet da pruži najbolje i najviše kada je u teškoj situaciji. Taj kvalitet se bazira na veoma dobroj atmosferi u ekipi. Čestitam igračima na tome, oni su kao porodica, a moj cilj je da ih podržim i usmerim kako da ostvare dobar rezultat – rekao je Santoš, koji je na klupi nasledio legendarnog Nemca Ota Rehagela nakon svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Povezana vest:  FRANCUSKA LIGA, Rezultati utakmica petog kola i tabela

Portugalski stručnjak je dodao da je dobar rezultat na startu šampionata učvrstio samopouzdanje grčkih igrača.

-Mi ćemo se fokusirati na naš kvalitet, na dobre stvari koje smo ispoljili u drugom poluvremenu protiv Poljske. Međutim, ne zavaravamo se, Češka je veoma dobar tim, bez obzira na ubedljiv poraz od Rusije. Taj poraz ne menja moje mišljenje da su jak, kompaktan sastav sa veoma brzim igračima – kazao je Santoš, ocenivši da su Česi prvih 20 minuta dominirali protiv Rusa.

Povezana vest:  Mašinac najbolji na devetom memorijalu „Nikola Sekulić"

-Za sada je Rusija vodi u grupi, ali nije trenutak za spekulacije ko bi mogao da bude drugoplasirani. Nas to ne interesuje, ciljamo prvo mesto – poručio je Santoš.

Utakmica drugog kola A grupe između Grčke i Češke na programu je sutra od 18 sati u Vroclavu, dok se od 20.45 u Varšavi sastaju Poljska i Rusija.