francuska_slavlje

EURO 2012

Remi Engleske i Francuske na startu EP

 

Fudbalske reprezentacije Engleske i Francuske igrale su večeras u Donjecku nerešeno 1:1 (1:1), u prvom kolu D grupe prvenstva Evrope. Na stadionu „Donbas Arena“ utakmici je prisustvovalo 50.000 gledalaca, a sudio je Nikola Ricoli iz Italije.

Strelci: Leskot u 30. za Englesku, a Nasri u 39. minutu za Francusku. Žuti kartoni: Okslejd-Čemberlen, Jang (Engleska).

Engleska: Hart, Džonson, Teri, Leskot, Kol, Milner, Džerard, Parker (od 78. Henderson), Okslejd-Čemberlen (od 77. Defo), Jang, Velbek (od 90+1 Volkot).

Povezana vest:  EURO 2012, Gebre Selasije: Vređali su me mnogo gore nego sad

Francuska: Loris, Debiši, Mekses, Rami, Evra, Kabaje (od 84. Ben Arfa), Dijara, Maluda (od 85. Martin), Nasri, Benzema, Riberi.

Dva nacionalna tima remijem su započeli učešće na evropskom šampionatu, a bilo je očigledno da su zadovoljni takvim ishodom. Meč bez mnogo uzbuđenja i pravih prilika pred golom nije ispunio očekivanja na Donbas Areni. Prelaznu ocenu za prikazanu Englezi i Francuzi bi možda mogli da dobiju samo za ono što su povremeno pružili tokom prvog poluvremena, kada su pala i oba gola. Poveo je „Gordi Albion“ preko Velbeka nakon što je nadvisio u skoku Dijaru i odlično nabačenu loptu od kapitena Džerarda glavom sproveo u mrežu.

Povezana vest:  Dodić: Jagodinu očekuje teška utakmica protiv Zvezde

Englezi nisu imali prednost ni deset minuta pošto je Nasri izjednačio preciznim šutem sa oko 18 metara pogodivši desni donji ugao mreže golmana Harta. Za drugo poluvreme može se reći da je čak bilo dosadno. Odbrambeni bedemi strogo su vodili računa o sopstvenoj mreži, lopta se kretala uglavnom između dva šesnaesterca, tako da su izostale prave fudbalske akcije i povoljne šanse.

Povezana vest:  Bekam pet meseci u PSŽ

Jasno se videlo u finišu susreta da su i Roj Hodžson i Loran Blan, kao i njihovi igrači, jedva čekali poslednji sudijski zvižduk da „proslave“ podelu bodova. Dve reprezentacije iz evropskog vrha večeras su razočarale i ostale dužne poklonicima fudbala.