bozovic cz voj

Božović: Nije bilo lako, ali smo zasluženo pobedili

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da njegovom timu nije bilo lako, ali da je zasluženo pobedio Vojvodinu u zaostaloj utakmici 13. kola Super lige.

-Bez obzira na to što je rezultat 3:0, nije bilo tako lako, ali mislim da smo zasluženo pobedili. Ko zna šta bi bilo da je Ognjen Ožegović dao gol kod 1:0 – rekao je Božović novinarima.
Zvezda je pobedila sa 3:0, a mogla je da povede iz penala, ali je Ugo Vijera promašio.
-Obično ja određujem ko će da šutira penal, ali to ne morao da bude pravilo. Loptu uzima onaj ko se tog trenutka najbolje oseća na terenu – rekao je Božović.
Trener je pohvalio trostrukog strelca Slavoljuba Srnića „ne samo zbog golova, već zbog izvanredne igre u odbrani“, ali je posebno istakao igru kapitena Aleksandra Lukovića.
-Luković je mnogo važan igrač za nas, iako nije 100 odsto spreman, biće tek na proleće. Ipak, on mnogo doprinosi ovoj ekipi zbog svog znanja i iskustva – rekao je Božović.
Mediji su objavili da je trener Vojvodine Zlatomir Zagorčić dobio ultimatum uprave da mora da pobedi Zvezdu i Voždovac u sledećem kolu, što je on danas potvrdio.
-Tačno je da sam dobio ultimatum, to je bilo pre dva dana. Sešću sa upravom i videćemo šta će biti. U velikom smo bodovnom zaostatku za ekipama u vrhu, ali smo odigrali mnogo utakmica u kratkom periodu, a ovi igrači nisu naučeni na takav ritam. Kada se uđe u krizu, iz nje se teško izlazi. Imali smo svoje šanse, koje nismo iskoristili i možda bi sve bilo drugačije, ali ovog puta nam se nije dalo – rekao je Zagorčić.
Zvezda za vikend dočekuje Borac, a Vojvodina u nedelju gostuje Voždovcu.

Povezana vest:  Zvezdini klinci očarali Lisabon tokom "Fudbala za prijateljstvo"