marsel_bijelsa_selektor_cileMarselo Bijelsa preti otkazom

 

Selektor reprezentacije Čilea Marselo Bijelsa zapretio je otkazom ako Harold Majne-Nikols ne dobije novi mandat na funkciji predsednika Fudbalskog saveza te južno-američke zemlje. Majne-Nikols će na za rivala na izborima, koji će se održati u noći između četvrtka i petka po srednjo-evropskom vremenu, imati Horhea Segoviju, španskog biznismena i vlasnika čileanskog kluba Union Espanjola.

Povezana vest:  Arsenal pobedio Everton i popeo se na drugo mesto

-Ne bih mogao i neću da radim sa gospodinom Segovijom – istakao je Bijelsa, koji je izuzetno popularan u Čileu, pošto je ove godine doveo nacionalni tim do prvog učečha na Svetskom prvenstvu posle 1998.

Čile je prošao i grupnu fazu takmičenja, ali je u osmini finala izgubio od Brazila. Bijelsu je u Čile doveo Majne-Nikols, bivši novinar koji pruža veliku podršku manjim klubovima u zemlji, kojima je uručio i deo prihoda sa Mundijala.

Povezana vest:  Rednap: Ferdinand je pravi čovek za mesto u FIFA

Segovija ima podršku najvećih klubova poput Kolo Koloa, Universidad de Čilea i Universidad Katolika. Majne-Nikols je najavio da će zamoliti Bijelsu da ostane na kormilu reprezentacije, pa i ako on izgubi na izborima.

-Marselo je potreban Čileu – istakao je Majne-Nikols.