bozovic cz voj
Božović: Najlepša utakmica ove sezone
 
Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je srećan zbog današnje pobede nad Borcem u utakmici u kojoj su navijači najviše uživali u igri ove sezone.
-Ovo je za publiku bila najlepša utakmica ove sezone, zbog golova i šansi na obe strane. Čestitam Borcu, nadam se da će Borac biti drugi na kraju ove sezone – rekao je Božović novinarima posle utakmice.
Zvezda je protiv Borca na svom terenu zabeležila 12. uzastopnu prvenstvenu pobedu i tako učvrstila lidersku poziciju na tabeli sa 41 bodom, 14 više od današnjeg rivala, koji je drugi.
Crveno-beli su počeli pobedom, pa su dva puta igrali nerešeno, a remi u trećem kolu protiv Radničkog teško je pao navijačima. Novinare je zanimalo da li je tada mogao da zamisli da veže 12 pobeda.
-Posle Radničkog nisam uopšte razmišljao, nisam imao vremena da razmišljam – kazao je Božović, što je izazvalo smeh u medija centru stadiona „Rajko Mitić“.
Strelac trećeg gola za Zvezdu protiv Borca bio je Marko Grujić, a kada je mladi fudbalera asistirao za četvrti pogodak dobio je ovacije navijača sa zapadne tribine, koji su mu skandirali nadimak.
Božovića je začudilo to skandiranje, koje dugo nije viđeno na stadionu Zvezde, na šta je kratko rekao „ko ih probudi?“.
-Gruja ih je probudio, normalno. Ni ja odavno nisam čuo da se nekome skandira, baš mi je drago. Izrasta u ozbiljnog igrača. Ima još mnogo da radi, ali publika, pogotovo na zapadu oseti ko je dobar – rekao je Božović.
On je stao u zaštitu Marka Petkovića, koji pruža lošije partije u poslednje vreme, rekavši da se desni bek vratio iz teške povrede i da je pitanje vremena kada će početi dobro da igra.
Božovića ne brine i golgeterski post prvog napadača Uga Vijere, koji je tri utakmice bez pogotka.
-Vijera je mnogo važan igrač za nas, on daje 100 odsto na terenu. Nije dao gol tri utakmice, ali ih je nameštao. Špicevi su ljudi kao i svi ostali, nekad imaju krizu, nekad ne. Pitanje je vremena kada će ponovo početi da daje golove – kazao je Božović.
Zvezda će u narednoj utakmici gostovati Bačkoj u šesnaestini finala Kupa Srbije, a potom će za vikend u Super ligi dočekati OFK Beograd.
Povezana vest:  Maluda zatražio produženje ugovora s Čelsijem