Jose Mourinho   frustration
Vest Hem pobedio Čelsi, isključeni Matić i Morinjo
 
Fudbaleri Vest Hema pobedili su danas na svom terenu Čelsi sa 2:1 u utakmici 10. kola engleske Premijer lige.
Lester je sa 1:0 savladao Kristal Palas, Vest Bromvič Albion je sa 1:0 pobedio Norič, dok je Svonsi na gostovanju posle preokreta sa 2:1 trijumfovao protiv Aston Vile, a Votfrod je sa 2:0 slavio protiv Stouka.
Jedan od derbija 10. kola Premijer lige igrao se u Londonu, gde su se sastali gradski rivali – Vest Hem i Čelsi.
Utakmicu su, pored trijumfa Vest Hema, obeležila dva crvena kartona Čelsija. Prvo je u 44. minutu Nemanja Matić dobio drugi žuti karton, a potom je na početku drugog dela igre isključen i trener „plavaca“ Žoze Morinjo.
Britanski mediji su preneli da je Morinjo tokom poluvremena pokušao da uđe u sudijsku svlačionicu, što je zabranjeno trenerima.
On je pošto je zaradio isključenje odbio da napusti teren, pa je ostatak utakmice posmatrao u loži gde sede čelnici klubova.
Vest Hem je poveo u 17. minutu, a strelac je bio Mauro Zarate, da bi izjednačenje Čelsiju, doneo Geri Kejhil u 56. na asistenciju Vilijana iz kornera.
Ipak, pobedu timu Slavena Bilića doneo je Endrju Kerol u 79. minutu svojim prvim golom u sezoni.
Vest Hem je posle ove pobede, makar do večeras, „izbio“ na drugo mesto sa 20 bodova, jednim manje od Mančester sitija, koji ima i utakmicu manje, dok je Čelsi 15. sa 11.
U uzbudljivoj utakmici između Lestera i Kristal Palasa, pobedu je ostvarila domaća ekipa, koja slavila golom Džejmsa Vardija u 59. minutu.
Lester je posle ovog trijumfa na petom mestu sa 19 bodova, dok je Kristal Palas šesti sa 15.
Aston Vila ni na šestoj uzastopnoj utakmici u Premijer ligi nije uspela da izbegne poraz. Ekipa Tima Šervuda je povela u 62. minutu golom Džordana Ajuva, ali je Svonsi do kraja susreta uspeo da stigne do preokreta.
Strelci za trijumf Svonsija bili su Gilfi Sigurdson u 69. minutu i Andre Ajuv u 87.
Svonsi zauzima 11. mesto sa 13 bodova, dok je Aston Vila pretposlednja, 19. sa četiri.
Povezana vest:  Hagrivs blizu povratka na teren