jagodina kluj (2)

Ukupni dug Jagodine manji od duga Zvezde prema njoj

Predsednik Jagodine Goran Milanović rekao je danas da je ukupan dug tog fudbalskog kluba 570.000 evra, kao i da im samo Crvena zvezda duguje 625.000 evra.“Kada bismo naplatili potraživanja i izmirili sve svoje obaveze, bili bismo u plusu“, rekao je Milanović danas na proslavi klupske slave Sveta Petka.
On je istakao da je Jagodina jedan od najuspešnijih klubova u Srbiji poslednjih godina.
-Poslednih pet godina Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina i Jagodina su klubovi koji su ostvarili najbolje rezultate. Jagodina je dva puta bila četvrta u prvenstvu, a jednom treća. Osvojila je i Kup Srbije, i jedini je klub južno od Save i Dunava koji je osvojio ovaj trofej. Tri put je igrala kvalifikacije za Ligu Evropa – rekao je Milanović.
Predsednik Jagodine kazao je i da taj klub nije samo u vrhu po rezultatima, već i organizaciono.
-Jagodina je jedan od četiri kluba u Srbiji ako govorimo o takmičenju, a sa stanovišta infrastrukture, Jagodina, pored Partizana i Vojvodine, ima najbolje organizovanu infrastrukturu – rekao je Milanović.
Ekipi u prvenstvu ne ide najbolje ove sezone, a prvi čovek „ćurana“ objasnio je zašto je klub odustao od skupog „A“ tima, na kome posle ne bi mogao da zaradi.
-Mi smo se opredelili da nećemo skup tim, nego da ćemo šansu dati mlađim igračima. U junu, kada smo počinjali ovu sezonu, odlučili smo da je, posle četiri-pet godina rezultatske ekspanzije, došao period da okrenemo stvari u drugom smeru i da kreneno u drugi ciklus – rekao je Milanović.
-A to je potpuno renovirani novi tim, sa mlađim igračima, oslanjanjem na sopstvene snage, oslanjanjem na snage iz omladinskog pogona, i iz FK Tabana kao naše filijale. Tu odluku je bilo teško doneti, bilo nam je jasno da ćemo u takmičarskom smislu imati probleme i da ne možemo očekivati dobar rezultat. Ipak, nismo očekivali da ćemo ovako stajati na tabeli – kazao je Milanović.
Jagodina je trenutno pretposlednja na tabeli, sa 11 osvojenih bodova posle 15 kola. Predsednik kluba je kazao da Jagodina sada treba „da pravi svoj sopstveni proizvod, i da sa njim bude konkurentnija i na srpskom, ali i i na evropskom i svetskom fudbalskom tržištu“.
-Banalno rečeno, moramo da napravimo igrače i to iznesemo na pijacu i prodamo i da živimo od toga što prodamo. U prethodnom ciklusu grad je enormno ulagao, što se vidi na svakom koraku. Iz tog procesa trebamo da pređemo na novi princip a to je da možemo samostalno da se finansiramo bez pomoći grada, države i da živimo od svojih para – rekao je Milanović.
On je najavio da će za „20-ak dana“ biti svečano otvoren teren sa veštačkom travom, koji je delimično finansirao klub, a delimično Uefa preko Fudbalskog saveza Srbije. Milanović je kazao da klub ima još dva bitna infrastrukturna projekta, a to su teren za FK Tabane i pet apartmana u okviru Gradskog stadiona gde će biti smešteni talentovani dečaci iz cele Srbije.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Rezultati utakmica 25. kola i tabela