zvezdan terzic 2015

Terzić: Razumem trenera i igrače

Odlazeći generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da razume finansijske teškoće fudbalera i zaposlenih u klubu i dodao da uprava većinu prihoda koje ostvari koristi da bi servisirala nasleđene dugove.

-Nije novost da Crvena zvezda ima mnogo finansijskih problema i istina je da smo svi zajedno srećni zbog velikih uspeha koje ostvarujemo. Zvezda jeste u raskoraku između želja zvezdaške javnosti i realnih mogućnosti – rekao je Terzić.
-Ne želimo da prodajemo (Marka) Grujića i (Aleksandra) Kataija, jer želimo šampionsku titulu i Ligu šampiona, a opet, sa druge strane, treba nam novac za život kluba. Napravili smo dobar tim, dobar stručni štab, dobru atmosferu, i na dobrom smo putu ka šampionskoj tituli – dodao je on.
Trener prvog tima Miodrag Božović rekao je danas novinarima da igrači mesecima ne primaju plate i premije, kao ni zaposleni u klubu. On je kazao da u Zvezdi nema više novca ni za kafu, ali je pohvalio igrače na sjajnom odnosu prema radu i utakmicama.
-Jeste teška finansijska situacija u klubu jer većinu prihoda do kojih smo dolazili morali smo usmeravati na vraćanje nasleđenih dugova. Od prve rate od dva miliona evra od transfera (Predraga) Rajkovića u septembru mesecu, isplatili smo igrače i stručni stab u iznosu od 900.000 evra, za obeštećenja klubovima za pojačanja 600.000 evra, tri plate zaposlenima i deo duga Jagodini – rekao je Terzić.
On je pozvao na jedinstvo svih i ocenio je da trenutne teškoće mogu da ojačaju ceo klub.
-Razumemo probleme igrača, trenera i zaposlenih u klubu, ali svi skupa moramo pokazati ljubav i posvećenost prema Crvenoj zvezdi i finansijske probleme rešavati u hodu. Ove teškoće nas mogu samo ujediniti da budemo još jači i uspešniji na putu ka osvajanju šampionske titule – kazao je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Povezana vest:  Antonini: Berluskoni nas inspirisao da pobedimo Juventus