Manchester City v Norwich City

Siti i Arsenal nastavljaju trku, Junajtedu samo bod

Fudbaleri Mančester sitija i Arsenala nastavili su posle današnjih pobeda trku oko prvog mesta u Premijer ligi, dok je Lester iskoristio remi Mančester junajteda i trijumfom došao do trećeg mesta na tabeli.Sva tri gola u pobedi Mančester sitija protiv Noriča 2:1 postignuta su u drugom poluvremenu, a srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov nije iskoristio penal.
Domaćin je poveo u 67. minutu, posle kornera koji je izveo Kevin De Brujne, a Nikolas Otamendi je glavom smestio u mrežu.
„Kanarinci“ su izjednačili u 83. minutu, kada je Kameron Džeroum iskoristio grešku odbrane i iz blizine smestio loptu u mrežu za 1:1. Samo pet minuta kasnije, Norič je ostao sa 10 igrača jer je Rasel Martin igrao rukom u svom šesnaestercu, dobio crveni karton a sudije je dosudio penal koji je sigurno izveo Jaja Ture za 2:1.
U sedmom minutu nadoknade vremena dosuđen je još jedan penal za Siti, zbog grubog starta, ali je Kolarov šutirao pored desne stative, tako da je ostalo 2:1.
Lester je pobedio u gostima Vest Bromvič sa 3:2. Domaćin je poveo1:0, gosti su preokrenuli na 1:3, da bi u samoj završnici domaći tim iz penala dao još jedan gol za 2:3.
Arsenal je u gostima pobedio Svonsi sa 3:0 i tako ostvario peti uzastopni trijumf u prvenstvu.
Siti i Arsenal sada imaju po 25 bodova, ali Siti ima bolju gol-razliku (+17 prema +13), tako da se nalazi na prvom mestu. Lester ima 22 boda, jedan više od Mančester junajteda, koji je u gostima odigrao 0:0 protiv Kristal Palasa.
Njukasl je kod kuće odigrao 0:0 protiv Stouka u uzbudljivom meču sa mnogo prilika. „Svrake“ su sada 18. sa bodom više od Sanderlenda i tri boda više od Aston Vile, koji imaju meč manje i igraju sutra.
Votford je napravio iznenađenje i pobedio je kod kuće Vest Hem sa 2:0, a oba gola postigao je Odion Igalo. Ovo je „žutima“ bila druga uzastopna pobeda i sada su deveti na tabeli. Totenhem je na petom mestu, sa bodom manje od Mančester junajteda.

Povezana vest:  Putin ne putuje u Cirih na glasanje za domaćina SP 2018.

PHOTO: David Ramos/Getty Images Sport