VE Ekstremna nauka

Premijere u novembru na kanalu Viasat Explore

Novembarski raspored kanala Viasat Explore je sjajan! Imaćete drugu šansu da otkrijete kako su stvari originalno napravljene za rat i istraživanje i kako su našle svoj put ka svakodnevnoj upotrebi, u drugoj sezoni serije „Sjajni pronalasci“. Takođe imate šansu da zavirite u svet ekstremnih sportova i građevinarstva u adrenalinskoj seriji „Ekstremna nauka“. Toplo vam preporučujemo i da pogledate seriju „Favoriti“ grupu individualaca koji kreću u planine u pokušaju da pronađu svoju sreću u dragocenom kamenju i kristalima.

Sjajni pronalasci (2. sezona)
Ponedeljkom, od 16. novembra – 4. januara u 21:00h
Dobrodošli još jednom na istraživačko putovanje – gde ćete otkriti da su predmeti koje danas uzimamo zdravo za gotovo, originalno napravljeni na veoma čudne načine. Iz želje velikih sila da dominiraju nad drugima, pobede u ratu i istraže zvezde, došlo se do proizvoda koji su zauvek promenili naše živote. Videćete kako i zašto su ti predmeti izmišljeni i na koji način su se njihova proizvodnja i korišćenje promenili, čak preko granica prepoznatljivog.

Povezana vest:  U Srbiji nema više reality programa uživo

Ekstremna nauka
Subotom, od 7. novembra u 19:30
Najluđe ideje oživljavaju kada se inženjeri i sportisti udruže i krenu da stvaraju terene za ekstremne sportove koji prosto oduzimaju dah. Ova serija prepuna najnovijih dostignuća vas vodi kroz svet istražujući naučnu stranu projektovanja i konstruisanja terena za održavanje takmičenja u ekstremnim sportovima. Od table za crtanje, pa sve do samog takmičenja, serija nudi informativni i zabavni pregled sveta pionira – elitnih predstavnika svojih struka. Bilo da je u pitanju reciklaža dobro poznatih terena ili integracija ogromnih modula u već postojeći prirodni teren, mozak iza mega-građevina za ekstremne sportove stvara terene koji potpiruju i pale maštu. Pomoću najnovijih sistema grafičkih prikaza i višestrukih kamera na licu mesta, uhvatili smo svaki urlik mase, tehničko savršenstvo krivina i adrenalina sportista iz svakog mogućeg ugla.

Povezana vest:  Ne propustite novosti u aprilu na SkyShowtime platformi

Favoriti
Ponedeljkom u 21:45 h
Na 4.300 metara nadmorske visine ima 50% manje kiseonika, dva puta više udara groma, vetrovi su jačine uragana – i bogatstva koja samo čekaju da budu otkrivena. Planina Antero u Koloradu je mesto na kome se nalaze najveća i najbogatija nalazišta dragog kamenja u severnoj Americi. Pođite sa ovim modernim tragačima za zlatom, opremljenim pajserom i deset prstiju, i pogledajte njihovu borbu sa majkom prirodom, odronima i uljezima, na pohodu ka ostvarenju svog sna – da postanu bogati.

Povezana vest:  Dr Haus nije želeo da ubije dr Kadi