drulovic par atl

Drulović: Nepostojeći penal definisao tok utakmice

Trener fudbalera Partizana Ljubinko Drulović rekao je da je tok današnje utakmice sa Metalcem definisala greška sudije, koji je dosudo nepostojeći jedanaesterac za ekipu iz Gornjeg Milanovca.
-Teško je sada analizirati, nije postojao penal, koji je donekle definisao tok utakmice, loša odluka sudije. Zbog toga je Miloš Ostojić dobio žuti karton, a posle toga je i isključen. U drugom poluvremenu smo imali fenomenalnu šansu (Ivana) Šaponjića, a posle toga stativu (Alena) Stevanovića, mislim da smo zaslužili bolje – rekao je Drulović posle utakmice za televiziju Arenasport.
Fudbaleri Partizana izgubili su danas u Gornjem Milanovcu od Metalca sa 0:1, u utakmici 16. kola Super lige Srbije i pretrpeli peti poraz u prvenstvu, pa zaostaju 19 bodova za prvoplasiranom Crvenom zvezdom.
-Metalac se borio, pokušali smo da preokrenemo sa igračem manje, ali nismo uspeli. Ta greška sudije odlučila je mnogo toga – dodao je Drulović.
On je naveo da Fabrisio nije bio u timu zbog nedavne povrede, a upitan o Nikoli Ninkoviću rekao je: „To je bila moja odluka“.
Metalac je ostvario prvu pobedu na domaćem terenu u ovoj sezoni, a trener te ekipe Nenad Vanić rekao je da su igrači pružili više od maksimuma.
-Zahvalan sam igračima, ovo je njihova pobeda, dali su više od maksimuma da bi došli do famozne pobede na domaćem terenu. Neka uživaju, ovo je velika pobeda za nas, za klub protiv protivnika koji je došao da uzme bodove, možda je na njih računao s obzirom na situaciju u kojoj je – rekao je Vanić.
-Pobeda je možda došla kada smo se najmanje nadali, možda smo u nekoj od prošlih utakmica zaslužili trijumf. Pobeda je došla u pravo vreme. Nadam se da nećemo na ovome stati, to je veliki podstrek za nastavak prvenstva – dodao je Vanić.
Metalac će u narednom kolu igrati protiv vodeće Crvene zvezde, a Partizan u Jagodini.
-Pokušaćemo da igramo na ovakav način, daćemo svoj maksimum. Zvezda ima 13 pobeda uzastopno, sanjaćemo da budemo mi ti koji ćemo ih zaustaviti. Predstoji nam da se hladne glave spremimo za taj duel, da izgaramo, pa rezultat neka dođe kao posledica toga – rekao je Vanić.
Metalac je 11. na tabeli sa 18 bodova.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati utakmica petog kola i tabela Premijer lige