uefa champions league

LIGA ŠAMPIONA

Tošić opet na Old Trafordu, Mažić deli pravdu u Lisabonu

Srpski fudbalski reprezentativac Zoran Tošić u dresu moskovskog CSKA vraća se na Old Traford sa željom da protiv bivšeg kluba nastavi golgetersku seriju i povede Ruse prema drugoj fazi Lige šampiona.
Popularni Bambi postigao je dva gola na poslednja dva meča i biće veliki adut Moskovljana, pogotovo što se u Mančesteru, gde je započeo internacionalnu karijeru, oseća kao kod kuće.
Meč svakako ima veliki značaj, pošto na polovini takmičenja u B grupi sva četiri tima imaju skoro poćednake šanse za plasman u osminu finala. Istovremeno, PSV će u Ajndhovenu dočekati Volfsburgg.
U grupi A Real Madrid dočekuje PSŽ i posle duela na stadionu Santjago Bernabeu moglo bi da bude jasnije ko će sa prve poziucije proći dalje.
Trener Reala Rafael Benitez i dalje ima velikih problema sa povredama jer su odsutni Geret Bejl, Džejms Rodrigez i Karim Benzema, zbog čega će najveći teret u napadu ponovo pasti na Kristijana Ronalda.
Ni PSŽ neće izaći u najjačem sastavu jer nema povrećenog Markinjosa i Havijera Pastorea, koji je dobio konjuktivitis.
-Mislim da će Real igrati mnogo bolje nego u Parizu. Oni imaju obavezu da pobede jer igraju na svom terenu, igraće napadački, zbog čega će moji napadači imati dosta prostora – rekao je Blan.
Drugi duel grupe igra se u Ukrajini izmeću Šahtjora i Malmea, a gostima odgovara bod kako bi nastavili evropsku priču.
Srpski arbitar Milorad Mažić sudiće meč u Lisabonu izmeću Benfike i Galatasaraju u okviru C grupe, dok se u drugom meču sastaju Astana i madridski Atletiko.
Fudbaleri Sevilje poslednju šansu da uhvate priključak u narednu rundu imaće protiv Mančester Sitija u Andaluziji. Osvajač Lige Evrope još uvek žali što je u Mančesteru poražen u poslednjem minutu, ali sutra mogu mnogo toga da poprave.
U starnih 11 Mančester Sitija izvesno je biće Aleksandar Kolarov.
Lider Juventus gostuje Borusiju u Menhegladbahu i želi da popravi utisak iz Torina kada nije bilo golova.
Raspored:
A grupa:
Šahjtor – Malme, Real Madrid – PSŽ
Tabela: PSŽ 7, Real Madrid 7, Malme 3, Šahtjor 0.
B grupa:
Mančester Junajted – CSKA Moskva, PSV Ajndhoven – Volfsburg
Tabela: Volfsburg 6, Mančester Junajted 4, CSKA 4, PSV 3.
C grupa:
Astana – Atletiko Madrid, Benfika – Galatasaraj
Tabela: Atletiko Madrid 6, Benfika 6, Galatasaraj 4, Astana 1.
D grupa:
Borusija Menhengladbah – Juventus, Sevilja – Mančester Siti
Tabela: Juventus 7, Mančester Siti 6, Sevilja 3, Borusija 1.
Utakmice 4. kola igraju se u standarnom terminu od 20.45i, osim meča u Kazahstanu izmeću Astane i Atletiko Madrida koji počinje od 16 sati.

Povezana vest:  Murinjo: Potreban nam je napadač