dejan radonjic cz mega

Radonjić: Derbi je i zaboravlja se sve što je bilo pre njega

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegovi košarkaši protiv Partizana žele da adekvatno reaguju posle ubedljivog poraza od Himkija u Evroligi.
-Svesni smo da ovo nije obična utakmica i adekvatno želimo da odgovorimo onome što nas očekuje. Posle poraza od 38 razlike od Himkija idemo na derbi sa jasnom ambicijom da pobedimo. U derbiju se zaboravlja šta je bilo pre njega i odnos kvaliteta pada u vodu jer igrači izlaze na parket sa možda i najvećom motivacijom – rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u Beogradu.
Zvezda će u utorak dočekati Partizan u osmom kolu Jadranske lige. Radonjić će moći da računa na sve igrače, osim ranije povređenih Luke Mitrovića i Nemanje Dangubića.
-To su dva igrača koja su projektovana da budu nosioci. Ostali smo bez njih, valjda je to hendikep, ja dobro znam koliki. U izuzetno teškoj smo poziciji, to se oseća – naveo je Radonjić.
On je kazao da pred susret sa Partizanom ne postoji poseban pritisak, a da bitan detalj za Zvezdu može da bude to što će mnogi igrači prvi put igrati „večiti“ derbi.
-Maksimalno moguće smo uradili da budemo bolji nego protiv Himkija. Očekujem da budemo malo bolji, jer jednostavno, nije moguće da to bude drugačije. Nadam se da ćemo motivacijom, koncentracijom i odgovornom igrom doći do bodova. To nam je najvažnije – kazao je Radonjić.
Prema rečima trenera Zvezde, igrači Partizana će želeti da se pokažu u dobrom svetlu.
-Partizan postepeno gradi tim i sada je u verovatno najjačem timu pred duel protiv nas. Izuzetno poštujem sve što je Partizan radio ovih godina i ta težina nošenja crno-belog dresa nosi obavezu da u derbiju budu i možda iznad svojih trenutnih mogućnosti – rekao je on.
Novinare je zanimalo da li će Radonjiću biti čudno što na klupi Partizana prvi put neće biti Duško Vujošević.
-Imam previše obaveza u svom timu da bih razmišljao o tome. Spremamo se za Partizan onako kako treba. Izuzetno poštujem Partizan i sve što je uradio svih ovih godina – rekao je Radonjić.
Radonjić nije želeo da komentariše eventualna pojačanja.
-Siguran sam da igrači koji su tu mogu bolje. Kroz rad i vreme koje ćemo provesti zajedno, sigurno će biti bolje. Sve drugo nije u prvom planu. Iskren da budem, mnogo toga se priča, analizira, piše, sve i svašta, tako da… – naveo je Radonjić.
On je istakao da njegovoj ekipi treba vremena, jer u ekipi ima dva nova igrača i da nije jednostavna situacija.
-Ekipa je u pripremnom periodu i nalazimo se negde oko 1. septembra. Treba nam vremena, čega ima, a prostora ne. Stalno smo pod lupom i to nije lako. Posle poraza postoji bojazan da dođe i do pada samopouzdanja, što je i prirodno – dodao je on.
Radonjić je poručio navijačima da pomognu ekipi u „veoma kompleksnom momentu“ i da pobede Partizan. Utakmica će početi sutra u 18.00 u hali Pionir. Ulaznice neće biti u slobodnoj prodaji, a navijačima Partizana će biti dodeljeno 300 karata.

Povezana vest:  EP LITVANIJA 2011, Miloš Teodosić: Okrećemo se Francuzima