petar bozic par (1)

Božić: Borbenom i agresivnom igrom na favorita Zvezdu

Trener košarkaša Partizana Petar Božić rekao je danas da je Crvena zvezda favorit u predstojećem derbiju, ali da će njegova ekipa pokušati da odgovori velikom borbom.
-Zvezda je favorit, a mi imamo svoje želje i snove, uz ekstremnu motivaciju, koju derbi sam po sebi pospešuje. Voleli bismo da posle utakmice ništa sebi ne zamerimo po pitanju pristupa i borbenosti – rekao je Božić na konferenciji za novinare.
Partizan će sutra u 18.00 u hali Pionir gostovati Crvenoj zvezdi u osmom kolu Jadranske lige. Božić je naveo da se američki košarkaš Kevin Džons tek u ponedeljak priključio ekipi, što je malo vremena, ali da će pokazati zašto je doveden.
-Da li će biti iznenađenje u derbiju? To ćemo videti – naveo je Božić.
Kada je reč o zdravstvenom stanju igrača, Božić je kazao da nema ničeg vrednog pomena, osim da će se Mihajlo Andrić vratiti u tim posle duge pauze zbog povrede.
-Andrić je pokazao ogromnu želju da se priključi ekipi i pomogne. Tu želju moram da podržim, ali i da kontrolišem, jer je imao dugu pauzu i njegovo uključivanje u tim ide postepeno zbog trenutnog stanja, jer ne bih voleo da žurbom napravimo problem koji će i njega i nas skupo koštati – rekao je Božić.
On je dodao da će Partizan svoju šansu tražiti u agresivnoj igri i velikoj borbi.
-Momenti neiskustva i sreće delili su nas od boljeg kraja u dosadašnjem delu. Zvezdi moramo da odgovorimo borbom i agresijom, zahtevam maksimum što se toga tiče, a ostalo će doći kao proizvod toga – naveo je trener crno-belih.
Prema Božićevim rečima, Partizan „nije mnogo napredovao“ kada se radi o pojačanjima.
-Pored ograničenog novca, problem je i to što ne igramo ni Evroligu ni Evrokup, što je zanimljivo igračima iz Amerike. Gledamo da nađemo najbolja moguća rešenja, ima igrača u opticaju, ali nismo uspeli da realizujemo mnogo igrača koji su bili naša želja – kazao je Božić.
Košarkaš Partizana Mihajlo Andrić rekao je da želi da igra protiv Zvezde.
-Dosta dugo radim sa strane i pokušavam da se spremniji vratim. Ne biram, raspored je takav i želim da zaigram. Videćemo koliko ću moći da pomognem ekipi – rekao je Andrić.
Andrić je istakao da je Zvezda favorit na predstojećem derbiju, ali da će njegova ekipa tražiti svoju šansu.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Rezultati šestog kola i tabela Jadranske lige