england-footballSP JUŽNA AFRIKA

Engleska stigla u Južnu Afriku

 

Fudbalska reprezentacija Engleske doputovala je danas u Rustenburg u Južnoj Africi, a ako je suditi po brojevima na dresovima igrača prvi golman ekipe na Mundijalu biće 39-godišnji Dejvid Džejms.

Selektor Fabio Kapelo odlučio je da dres sa brojem jedan na leđima dodeli Džejmsu, koji je za tim „gordog Albiona“ branio na 50 utakmica. Poslednji put u nedeljnoj pobedi nad Japanom od 2:1.

Pre duela sa Japanom 13 meseci ga nije bilo na golu Engleske.

Povezana vest:  Zvezda doputovala u Budvu

-Mesto u timu nije vam garantovano dok svoje ime ne vidite u protokolu pred početak utakmice – rekao je oprezni Džejms, koji je bio prvi golman Engleske na Evropskom prvenstvu 2004. godine.

Posle toga mesto među stativima zauzeo je Pol Robinson, a najviše šansi u poslednje vreme dobijao je Robert Grin iz Vest Hema, koji je počeo osam od prethodnih 11 utakmica Engleza.

Grin je sada dobio dres sa brojem 12, dok je treći Kapelov izbor Džo Hart iz Mančester Sitija.

Povezana vest:  Domeniko Di Karlo trener Sampdorije

Brojevi ukazuju i da bi napad Engleske, pored gotovo sigurnog Vejna Runija, trebalo da predvodi Piter Krauč koji nije uvek bio u prvom planu kod Kapela, iako je na 38 utakmica za reprezentaciju postigao 21 gol.

Krauč će, međutim, u Južnoj Africi nositi „devetku“ što je broj koji se obično daje startnim centarforima. Emil Heski, broj 21, trebalo bi da bude na klupi.

Englesku odbranu bi, pod uslovom da je Kapelo brojeve od jedan do 11 raspodelio igračima koje namerava da uvrsti u startnu postavu, trebalo da čine Rio Ferdinand, Džon Teri, Ešli Kol i Džon Teri.

Povezana vest:  Pele: Nejmar može da izdrži pritisak i vodi nas do finala

Frenk Lampard, Stiven Džerard, Aron Lenon i Džo Kol igrali bi u sredini.

-Nadam se da će Svetsko prvenstvo biti veoma uspešno i za domaćina Južnu Afriku, ali i za moj tim – rekao je Kapelo čiju je ekipu sačekao Kgosi Leruo Molotlegi, kralj plemena Bafokeng sa severo-zapada Južne Afrike.