fifaSP JUŽNA AFRIKA

FIFA traži da Severna Koreja poštuje pravila

 

Svetska fudbalska federacija (FIFA) obavestila je danas reprezentaciju Severne Koreje da će golman Kim Mjong-Von moći samo da brani za nacionalni tim na predstojećem Svetskom prvenstvu, a ne i da igra kao napadač.

Selektor Severne Koreje Kim-Džong Hun na spisak igrača za Mundijal uvrstio je samo dva golmana, a kao rezervnog pozvao je Kim Mjong-Vona, koji uglavnom igra na poziciji napadača.

Povezana vest:  Milošević pred Napredak: Ista borba kao i protiv Mladosti

Selektor je tako pokušao da pojača napad svoje ekipe uoči utakmica sa Brazilom, Obalom slonovače i Portugalom, u Grupi C.

-Spiskovi koji su do 1. juna stigli u FIFA su konačni i ne mogu se menjati. Na spisku svake reprezentacije nalazi se 23 igrača, od kojih tri golmana. Do promene sastava može doći samo zbog ozbiljnih povreda fudbalera, najkasnije 24 sata pre početka prve utakmice reprezentacije na Mundijalu – navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu fudbalske organizacije.

Povezana vest:  Omladinci zabeležili novi ubedljiv trijumf u Talinu

-Tri igrača koji su prijavljeni kao golmani mogu samo da igraju na tim pozicijama, a ne u polju. O tome ćemo obavestiti reprezentacije po njihovom dolasku. Kim Mjong-Vonu neće biti dozvoljeno da igra u polju, pošto je na spisku prijavljen kao golman – dodaje se u saopštenju FIFA.