rafael_benitezTrener Rafael Benites otišao iz Liverpula

 

Engleski fudbalski klub Liverpul i trener Rafael Benites posle šest godina prekinuli su saradnju uz obostranu saglasnost, navodi se u današnjem saopštenju tog premijerligaša.

-Tužan sam što moram da saopštim da više neću biti trener Liverpula. Zahvalan sam zaposlenima u klubu i fudbalerima na trudu – naveo je Benites u klupskom saopštenju.

On je istakao da će se zauvek sećati podrške navijača Liverpula.

Povezana vest:  Milojević: Ponosan sam što Zvezda igra velike mečeve

-Zauvek ću čuvati u srcu vreme koje sam proveo u Liverpulu, snažnu i vernu podršku navijača u teškim vremenima i njihovu ljubav prema klubu. Nemam reči kojima bih zahvalio navijačima i ponosan sam što mogu reći da sam bio trener njihovog kluba – rekao je on.

-Hvala vam još jednom i zapamtite: ‘Nikada nećete hodati sami’ – dodao je Benites citirajući navijačku pesmu pristalica Liverpula.

Predsednik Liverpula Martin Brouton rekao je da je Benites morao da ode iz kluba zbog loših rezultata u tek završenoj sezoni.

Povezana vest:  Rodžers: Ne kajem se zbog upućenih kritika Murinju

-Rafa će zauvek biti deo Liverpula, osvojio je Ligu šampiona u istorijskom finalu u Istanbulu, ali posle razočaravajuće sezone obe strane su se složile da im je potreban novi početak – rekao je on.

Benites je pregovarao sa upravom Liverpula o nadoknadi od tri miliona funti (3,6 miliona evra) koja bi mu bila isplaćena kako bi odmah otišao iz kluba.

Povezana vest:  Dinkić: 100 miliona evra u sport, obnova 10 stadiona

Da je Liverpul samo otpustio Benitesa bez prethodnog dogovora, morao bi da mu isplati 16 miliona funti (19 miliona evra), pošto je u martu prošle godine Španac potpisao novi ugovor na pet sezona.

Mediji spekulišu da bi Benites mogao da zameni Žozea Morinja na klupi Intera, pošto je Portugalac prešao u Real iz Madrida.