f1_grand_prix_logo

Mozli optužuje Vebera za incident

 

Obračun Sebastijana Fetela i Maksa Vebera na trci za Veliku nagradu Turske i dalje je u središtu pažnje ljubitelja Formule 1, a bivši predsednik Međunarodne automobilističke federacije Maks Mozli smatra da je krivac bio Veber.

-Bilo je očigledno da je Fetel u tom trenutku brži od klupskog kolege, a nije mogao da usporava, jer mu je ‘na repu’ bio Luis Hamilton. Jasno je da je Veber bio dužan da mu obezbedi prostor za prolazak – rekao je Mozli.

Povezana vest:  Alonso negirao da će napustiti Meklaren

U trenutku sudara, vozači Red Bula su bili na prve dve pozicije, a nakon toga je Fetel ispao iz trke, a Veber je završio na trećem mestu.

Iako nije bio u toj meri direktan, sa Mozlijevom ocenom se slaže i prvi čovek austrijskog tima Kristijan Horner.

-U toj fazi trke bolidi Meklarena su bili brži od naših na pravcima i Fetel je morao da vozi maksimalno, da ga Hamilton ne bi pretekao.Veber je tražio od njega da malo uspori, ali bi to značilo da nas bar jedan Meklaren pretekne – kaže Horner.

Povezana vest:  Hamilton pobedio u trci za Veliku nagradu Kanade

-Baš u tom periodu trke Veber je imao problema sa gumama na zadnjim točkovima. Fetel je imao bolja vremena i uradio je ono što je bilo logično – krenuo u preticanje. Tako su se obojica našla u situaciju u kojoj nikako nisu želeli da budu – rekao je Horner.

Uprkos svemu, on smatra da incident neće uticati na rezultate Red Bula u ovoj sezoni.

Povezana vest:  Hamilton i Alonso kažnjeni posle trke u Maleziji

-Obojica su zreli i uravnoteženi. Mislim da neće zajedno ići na piće, ali sam uveren da će posao i dalje raditi maksimalno profesionalnalno kao do sada – rekao je Horner.