partizan atletiko

Ubedljiv poraz fudbalera Partizana u Bilbau

Fudbaleri Partizana izgubili su večeras na gostujućem terenu od ekipe Atletik Bilbaa sa 5:1 (3:1), u utakmici 4. kola L grupe Lige Evrope.
Meč je odigran na stadionu San Mames, a sudio je Mihalis Kukulakis iz Grčke.
Strelci: Vilijams u 16. i 19, Aduriz u 71. i Elustondo u 81. za Atletik, a Umaru u 17. minutu za Partizan.
Žuti kartoni: Ćirković, Jevtović, fabrisio, Vulićević, Šaponjić (Partizan).
Atletik Bilbao: Ererin, Boveda, Laporte, San Hose, Ečeita, Balensijaga, Benjat (od 73. Elustondo), Susaeta, Vilijams (od 63. De Markos), Raul Garsija (od 66. Eraso), Aduriz.
Partizan: Kljajić, Vulićević, Balažic (od 26. Ćirković), Fabrisio, Subić, Jevtović, Lukić, Babović, Grbić, Stevanović (od 73. Ninković), Umaru (od 46. Šaponjić).
Crno-beli su pretrpeli drugi poraz u grupi i to od istog rivala, koji je u prethodnom meču slavio u Beogradu sa 2:0, pa su pali na treće mesto.
Večeras nisu imali ni snagu ni kvalitet da se eventualno revanširaju odličnoj ekipi iz Baskije. Odigrali su solidno prvo poluvreme, međutim, u nastavku meča sasvim su razočarali, bez ikakvih izgleda da ugroze sigurno vođstvo domaćina.
U ekipi Ljubinka Drulovića posebno je „škripalo“ u odbrani, posle čijih grešaka je Atletik već u prvih 45 minuta stekao dva gola viška.
U tom delu utakmice tri od četiri pogotka pala su za samo četiri minuta, što je uticalo da srpski tim u velikoj meri klone duhom, nakon što je hitronogi Umaru brzo izjednačio rezultat.
U drugom delu utakmice Atletik je potpuno dominirao. Slabi Partizan bio je nemoćan da se suprotstavi razigranom rivalu, koji je s lakoćom stvarao akcije i prolazio nesigurnu protivničku odbranu, tako da je bilo samo pitanje sa koliko razlike će domaćin slaviti.
Posle brojnih šansi Atletik je golovima Aduriza i Elustonda samo dotukao grogiranu ekipu crno-belih.
Partizan i pored ubedljivog poraza još ima šanse da se domogne druge faze takmičenja, a u narednom meču gostuje 26. novembra ekipi AZ Alkmara.

Povezana vest:  Nađ: Zaslužili smo remi, biće bolje u revanšu