Vise od vezbe u KomBank Art holu 5

Festivalski plakati studenata Fakulteta primenjenih umetnosti „Više od vežbe“ u KomBank Art holu

„Više od vežbe je otkrivanje azbuke nekonformizma koja podrazumeva samostalnost, autonomnost, sumnju u proklamovane istine, otpor prema ponavljanju i oponašanju.“ – profesor Fakulteta primenjenih umetnosti Zdravko Mićanović

Na izložbi „Više od vežbe“ u KomBank Art holu, koju je večeras svečano otvorio poznati srpski književnik Ljubivoje Ršumović, posetioci su imali priliku da se upoznaju sa festivalskim plakatima studenata Fakulteta primenjenih umetnosti.

Povezana vest:  Knjiga za decu koju treba svi da pročitaju: "Riba na drvetu" u prodaji

Radovi, koji su nastali na predmetu Plakati, a pod mentorstvom profesora Zdravka Mićanovića, predstavljaju umetnički doživljaj Međunarodnog festivala pozorišta za decu, prestižne manifestacije koja se održava tokom maja meseca u Subotici.

„Za ovakav zadatak svakako su bili neophodni odgovarajući preduslovi. U slučaju teme Međunarodni festival pozorišta za decu ti preduslovi su podrazumevali uklapanje zadatka u program predmeta, uz neophodnu zainteresovanost i poverenje organizatora prestižnog festivala za decu. U oba slučaja ishodi su bili pozitivni. I evo, već šest godina, a sedma je u toku, ovaj festival je polazna tema za plakat studentima na četvrtoj godini modula Grafički dizajn na FPU.“ – izjavio je profesor Fakulteta primenjenih umetnosti Zdravko Mićanović.

Povezana vest:  Fantastična Back to school akcija za najmlađe čitaoce

Zanimljivo je istaći da studenti kreirajući plakate, ujedno učestvuju na takmičenju, dok se elementi i ideje prvonagrađenog rada primenjuju na vizuelni identitet samog festivala, kao i na niz promotivnih materijala.

Izložba će biti otvorena do 23. novembra, a ulaz u KomBank Art hol je besplatan.