bozovic cz metalac

Božović: Individualni kvalitet presudio

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je individualni kvalitet njegovih fudbalera odlučio utakmicu protiv Metalca i dodao da je ostvarena bitna pobeda.
Utakmicu je odlučio individualni kvalitet mojih igrača. Dovoljna je bila i najmanja greška da mi to iskoristimo. Mučili smo se, ali smo bili strpljivi i upravo iz tog strpljenja se uvek pojavi neko od igrača ko rešava – kazao je Božović novinarima posle utakmice.
Crvena zvezda je večeras na stadionu „Rajko Mitić“ savladala Metalac sa 2:0 u poslednjoj subotnjoj utakmici 17. kola Super lige Srbije i tako upisala 14. uzastopnu pobedu.
-Metalac je vrlo organizovano igrao… Veoma dobro su se branili i verovatno najbolje ovde na ‘Marakani’. Nije bilo lako i veoma je bitno što smo pobedili, to je bilo najvažnije – kazao je Božović.
Golove za Zvezdu postigli su Bruno Matos i Ugo Vijeira.
-Večeras je čovek odluke bio Bruno Matos. Srećan sam zbog njega, jer je dugo bio povređen… Prošlu utakmicu je namestio dva gola… Možda će nam on biti pojačanje koje do sada nismo imali – rekao je Božović.
Na novinarsko pitanje da li je šampionska trka rešena, pošto Zvezda ima 22 boda predenosti od Partizana, Božović je rekao da nije, jer crno-beli imaju utakmicu manje. On se osvrnuo na jučerašnje isključenje struje na stadionu „Rajko Mitić“ i ponovio da neko želi da destabilizuje klub.
-Zaista ne znam ko želi da nas destabilizuje… Te struja pred trening i konferenciju, naravno da bi odjeknulo to, te razne Šavije, Kaje i slične, ne znam kako se zovu, ali se šunjaju tu da uzmu ‘lovu’. Momci pokazuju da su jaki pored svega. Držimo se šta god pisalo po raznim Informerima… Ne znam samo ko daje da se štampaju te novine – rekao je Božović.
Trener crveno-belih je rekao da će se tek posle detaljnih lekarski pregleda znati da li je kapiten Aleksandar Luković, koji je zamenjen u prvom poluvremenu, pretrpeo ozbiljniju povredu.
-U pitanje je primicač… Ne znam još ništa, ali se nadam da nije ništa ozbiljnije – rekao je Božović.
Trener Metalca Nenad Vanić rekao je da je njegova ekipa pretrpela „častan poraz“.
-Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi. Individualni kvalitet je presudio… Zvezda je bolji rival. Zadovoljan sam igrom mojih igrača. Došlo je do malog pada koncentracije u završnici prvog dela igre. Tada to nije smelo da se dogodi. Zadovoljan sam u principu igrom mojih igrača. Ispoštovali su dogovor… Cilj nam je bio da Zvezda što duže ne postigne gol. Bio je ovo častan poraz – rekao je Vanić.
Ekipa Miodraga Božovića će u narednom kolu gostovati Radničkom u Nišu, dok će Metalac dočekati Jagodinu.

Povezana vest:  Del Nido počeo da služi zatvorsku kaznu