a aba partizan - buducnost009

Partizan pobedio Budućnost, lidera Jadranske lige

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Pioniru podgoričku Budućnost sa 86:77 (22:30, 21:12, 25:19, 18:16), u utakmici devetog kola Jadranske lige.
Izabranici Petra Božića su ovim trijumfom stigli do treće pobede u sezoni, ali su i prekinuli seriju Budućnosti od šest vezanih pobeda.
Partizan su do treće pobede u sezoni, pred oko 4.500 navijača, predvodili ;Kevin Džouns sa 18 poena i devet skokova i Vanja Marinković sa 14 poena.
U ekipi Budućnosti najbolji su bili Devou Džozef sa 15 poena, a Nemanja Jaramaz dodao je 13.
Gosti iz Podgorice su u prvoj četvrtini konstantno bili u prednosti, koju su održavali, pre svega, odličnim šutom za tri poena. Pogodili su šest trojki iz devet pokušaja, a po tri su dali Kuk i Džofef.
Najveća prednost gostiju u prvoj deonici iznosila je deset poena, ali su crno-beli do sredine druge četvrtine vratili neizvesnost u meč.
Serijom od 9:0, i poenima Vrabca, Vitkovca, Marinkovića i Anđušića, Partizan je sredinom druge četvrtine prišao na samo poen zaostatka.
Crno-beli su u tom periodu igre promašili i nekoliko zicera i tako propustili priliku da povedu. Ono što im tada nije pošlo za rukom jeste u samom finišu četvrtine. Poenima Aranitovića Partizan je prvo izjednačio (41:41), da bi Marinković potom pogodio i za vođstvo Partizana, pa su crno-beli na veliki odmor otišli s prednošću od 43:42.
Partizan je na početku treće četvrtine jakom odbranom usporio napad Budućnosti, a serijom 6:0 stigao je i do prednosti od pet poena.
Seriju crno-belih prekinuo je Jaramaz, posle tehničke greške koju je zaradio trener domaćih Petar Božić, ali je potom Aranitović sa pet poena u nizu „odlepio“ Partizan na plus osam.
Izabranici Petra Božića su do kraja tog dela igre održavali prednost, pa su na poslednji odmor otišli rezultatom 68:61.
Budućnost je posle dva i po minuta igre u poslednjoj četvrtini, poenima Džozefa, Bacovića i Jaramaza stigla do izjednačenja, ali je Partizan vrlo brzo pronašao pravi ritam.
Džons se razigrao sredinom četvrtine, Cvetković je pogodio trojku nekoliko sekundi pre kraja napada, a potom je Jaramaz zaradio tehničku grešku, pa je Partizan otišao na maksimalnih 11 poena prednosti tri minuta pre kraja utakmice.
Partizan je prednost sačuvao do kraja utakmice i upisao treću pobedu u regionalnom takmičenju.

Povezana vest:  Troje privedenih zbog nereda u Jezeru

PHOTO: ATAIMAGES