ljubinko drulovic kzn

Drulović: Igrači su pokazali karakter u drugom poluvremenu

Trener Partizana Ljubinko Drulović pohvalio je večeras igru svojih fudbalera u drugom poluvremenu i dodao da su u remiju poritv Jagodine pružili maksimum i pokazali veliki karakter.

-Ovakva utakmica nam je izvukla mnogo energije. Iz prvog šuta smo primili gol i to nam se često dešava u poslednje vreme. Primili smo ga rano, a onda i drugi posle crvenog kartona. Možda smo igrali pod nekim pritiskom da moramo da pobedimo. Do zadnjeg trenutka je bilo uzbudljivo i nije se znalo ko će pobediti. Igrači su dali svoj maksimumu i pokazali veliki karakter – rekao je Drulović novinarima posle utakmice.

Jagodina i Partizan odigrali su nerešeno 2:2 u poslednjoj utakmici 17. kola Super lige Srbije. Domaćin je na poluvremenu imao dva gola prednosti i igrača više, ali na kraju nije uspeo da stigne do druge pobede.

Povezana vest:  Nikolić: Sad znamo svoj put i nema razloga da ga menjamo

-Sigurno je da nismo zadovoljni kako smo odigrali to prvo poluvreme. Na pauzi smo izvršili neke korekcije i ulaskom Saše Ilića smo dobili na kvalitetu igre. Sa deset igrača smo dominirali celo drugo poluvreme. Uspeli smo da smanjimo rezultat i izjednačimo. Mislim da su Saša Ilić, kasnije i (Nikola) Ninković i (Ivan) Šaponjić uneli pozitivnu energiju u tim. Sa deset igrača je bilo teško, bili smo umorni i to se osetilo kod nekih igrača – rekao je on.

On je ocenio da su oba tima u završnici susreta mogla do pobede i dodao da ne može biti zadovoljan konačnim ishodom.

-Sigurno je da ne mogu biti zadovoljan rezultatom jer Partizan uvek želi pobedu, ali gledajući okolnosti, jer je više od pola tima povređeno, svi igrači koji su mogli da igraju bili su ovde. ;Mnogo igrača je van ekipe. Naša ekipa na fizičkom planu mora mnogo da se osveži jer slede važne utakmice. Svesni smo toga – rekao je Drulović.

Povezana vest:  Milan u finišu do pobede protiv Krotonea

Na pitanje novinara da li je normalno u svetu da navijači igračima održavaju vaspitne časove, kao što je bilo sa Partizanovim igračima na poluvremenu i na kraju utakmice, Drulović je rekao da ne želi to da komentariše.

-To je, da kažem, neka tradicija u Srbiji. To nije prvi put. Navijači nam daju veliku podršku i sigurno da su igrači osetili njihovu energiju u drugom poluvremenu – kazao je on.

Trener Jagodine Miljojko Gošić rekao je da je njegova ekipa bila u strahu u drugom poluvremenu.

-U drugom poluvremenu osetila se doza nesigurnosti i straha. Kompletna klupa je preklinjala da izađemo napred. Nije bila opcija da branimo 2:0. Kada smo videli izmene znali smo da se pojačava individualni kvalitet Partizana, to su igrači koji lako rešavaju najsloženije situaciju – rekao je Gošić.

Povezana vest:  Mediji: Inter odbio novu ponudu Real Madrida za Majkona

On je kazao da je njegovu ekipu poremetila povreda Zorana Kneževića u prvom poluvremenu, koji je zadobio lakši potres mozga.

-Ostali smo bez tog igrača koji je u prvom poluvremenu držao celi balans između odbrane i napada. Prvi gol smo primili iz jedne nesmoternosti, nesigurnost se povećavala, psihološki momenat je teretio sve više našu ekipu. Več smo imali ovakve utakmice kada ne uspevamo da prelomimo kada imamo dominaciju. Ne možemo imati dominaciju 90 minuta. Na kraju je bila prava drama. Mislim da smo zajedničkim snagama napravili dobru utakmicu – rekao je Gošić.