novak kzn bgd 1

Đoković: Najbolji meč ove nedelje, miran sam i zato igram dobro

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas za agenciju Beta da je u finalu Masters turnira u Parizu protiv Endija Mareja odigrao najbolji meč ove nedelje i dodao da mu uravnoteženost između profesionalnog i privatnog života omogućava da igra na najvišem nivou.
-Od početka meča sam želeo da nametnem svoj ritam igre, da diktiram razmene sa osnovne linije, da ga napadnem svaki put na drugi servis kada za to imam priliku. Nisam dozvoljavao da on bude taj koji će biti agresivniji. Imao je priliku na 2:1 u drugom setu, kada je vezao dva, tri gema, možda je moglo da bude drugačije, ali sam ostao čvrst i staložen i to mi je pomoglo da u dva seta završim meč koji je bio najbolji ove nedelje – rekao je Đoković medijima.
Đoković ;je danas osvojio turnir u Parizu, pošto je u dva seta pobedio Endija Mareja, 6:2, 6:4, i tako ušao u istoriju kao prvi igrač koji je u jednoj sezoni osvajao šest turnira Masters kategorije.
-Što se duže i više nastavlja niz pobeda i više obaraju rekordi, tako meni samopouzdanje i motivacija rastu, uprkos činjenici da sam u poziciji da postavljam nove granice i nove rekorde, da upisujem svoje ime u istoriju teniskih knjiga. Nije to jedini razlog zašto sebe motivišem i zašto igram dobro, ima mnogo više od toga – kazao je prvi teniser sveta.
-U privatnom životu se vrlo spokojno i izbalansirano osećam. Ta uravnoteženost između profesionalnog i privatnog života mi pomaže da izvučem najbolje iz sebe na terenu – dodao je on.
Đokovića od 15. do 22. novembra očekuje učešće na Završnom Masters turniru sezone u Londonu.
-Nastaviću da radim ono što sam i do sada, nema potrebe da usporim, nema potrebe da bilo šta menjam. To je poslednji turnir u sezoni… Veliko takmičenje, na kom sam imao mnogo uspeha. Nadam se da mogu da ponovim igre i rezultate koje sam imao prethodnih sezona u Londonu. Volim uslove za igru u ‘O2’ areni Publika je sjajna… Želim ovu sjajnu sezonu da završim na dobar način – žaključio je Đoković.

Povezana vest:  Kirjos: Đoković je vrlo čudna mačka