Borussia Dortmund v FC Schalke 04

Dortmund u goleadi savladao Šalke, Ginter junak

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda savladali su na Vestfalenu Šalke sa 3:2 (2:1) u rurskom derbiju u 12. kolu nemačke Bundeslige.
Domaći tim došao je do prednosti u 30. minutu, kada je Ginter sjajno uposlio Kagavu, a japanski fudbaler sjajnim udarcem glavom doveo „Milionere“ u vođstvo.
Šalke je ubrzo uzvratio preko Huntelara, izjednačivši rezultat na astistenciju Leroja Sanea.
U finišu prvog poluvremena Borusija stiže do novog vođstva, pošto je nakon kornera najviši bio Ginter.
Nedugo nakon početka drugog dela igre, Pjer-Emerik Obamejang stiže do 15. gola u šampionatu. Sjajni napadač je iskoristio asistenciju Kastra i rutinski poslao loptu u mrežu.
Do kraja meča Huntelar je ponovo bio precizan, ovog puta u 71. minutu, kada je nakon centaršuta loše intervenisala odbrana domaćeg tima, a Huntelar iskoristio poklon.
Borusija je tako stigla do 29. boda u šampionatu sa pet bodova manje od prvoplasiranog minhenskog Bajerna, dok je Šalke ostao na petom mestu sa 20, koliko ima i Herta.
Fudbaleri Verdera iz Bremena pobedili su danas u gostima Augsburg sa 2:1 u poslednjoj utakmici 12. kola nemačke Bundeslige.
Verder je ovom pobedom uspeo da „pobegne“ iz opasne zone, pošto se sada sa 13 bodova nalazi na 14. mestu, dok je Augsburg poslednji, 18. sa samo šest bodova.
Trijumf ekipi iz Bremena doneli su Klaudio Pizaro golom u 58. minutu i Fin Bartels u 69. Poraz Augsburga ublažio je Paul Ferheg u sudijskoj nadoknadi vremena iz jedanaesterca.
Danas odigrano:
Borusija Dortmund – Šalke 3:2 (Kagava 30, Ginter 43, Obamejang 48 – Huntelar 33, 71)
Auzburg – Bremen 1: 2 (Ferheg 90+ – Pizaro 58, Bartels 69)
Juče odigrano:
Majnc – Volfsburg 2:0
Bajer Leverkuzen – Keln 1:2
Bajern Minhen – Štutgart 4:0
Borusija Menhengladbah – Ingolštat 0:0
Hofenhajm – Ajntraht Frankfurt 0:0
Darmštat i Hamburger 1:1
Tabela: Bajern 34 boda, Borusija Dortmund 29, Volfsburg 21, Herta i Šalke po 20, Borusija Menhengladbah 19, Keln 18, Bajer Leverkuten 17, itd.

Povezana vest:  Milojević: Sparta je respektabilan protivnik

PHOTO: Alexandre Simoes/Borušia Dortmund