nemanja matic 2014

Matić: Čelsi je zaslužio više

Fudbaler Čelsija Nemanja Matić rekao je danas da je njegova ekipa zaslužila bolji plasman od 16. mesta na tabeli Premijer lige. Čelsi je u subotu izgubio na gostujućem terenu od Stouka sa 0:1, pretrpeo sedmi poraz u ligi, a treći uzastopno i zauzima 16. mesto na tabeli sa 11 bodova, tri više od zone ispadanja.
Nismo navikli da budemo u takvoj situaciji, ali ne gledmo mnogo u tabelu. Prošle sezone, kada smo osvojili Premijer ligu, u prvih 10-15 utakmica nismo gledali plasman, samo smo pokušavali da idemo utakmicu po utakmicu i osvojimo što više bodova – rekao je Matić, preneo je Skaj Sports.
-Mislim da plasman na tabeli nije realan, pošto je Čelsi zaslužio više. Pokušaćemo da nadoknadimo bodove koje smo izgubili – dodao je on.
Zbog loših rezultata Čelsija britanski mediji spekulišu da će vlasnik Roman Abramovič otpustiti trenera Žozea Morinja. Pre poraza od Stouka Čelsi je prošle srede pobedio Dinamo Kijev sa 2:1 u Ligi šampiona i ostao u igri za plasman u osminu finala.
-U poslednje dve utakmice smo igrali dobro, ali u subotu nismo imali sreće. Ne kažem da smo igrali dobro u svim mečevima ove sezone, u nekima smo zaslužili da izgubimo, ali mislim da smo protiv Stouka zaslužili više. Ono što je dobro je to što je ekipa složna, svi shvatamo u kakvoj smo situaciji. Pokušaćemo da budemo složniji i da radimo još jače kako bismo popravili stvari – rekao je 27- godišnji srpski reprezentativac.
Zbog obaveza reprezentacija sledi dvonedeljna pauza u fudbalskim prvenstvima. Takmičenje u Premijer ligi nastaviće se 21. novembra, a Čelsi će na Stamford Bridžu igrati protiv Noriča, koji na 15. mestu na tabeli ima bod više.

Povezana vest:  Šapekoense odbio predlog da ne može da ispadne iz lige