Jaffa i OKS Nisovic Poznanic Visacki Tomicevic 011

Svečano otvaren obnovljen kajakaški hangar na Adi Ciganliji

Kompanija Jaffa iz Crvenke biće uz olimpijce Srbije i u ciklusu Rio 2016, a nastavak olimpijskog partnerstva između Olimpijskog komiteta Srbije i kompanije Jaffa, bio je povod da ova kompanija finansira renoviranje hangara Kajakaškog saveza Srbije na Adi Ciganliji.
Hangar u kojem su naši najbolji kajakaši čuvali svoje čamce i rekvizite neophodne za trening bio je u lošem stanju, pa su ovim renoviranjem momci i devojke dobili prostor koji će moći da na pravi način sačuva njihovu opremu. U obnovljenom hangaru montirana je i teretana koju je obezbedio Olimpijski komitet Srbije.
Kajakaš Marko Tomićević, osvajač bronzane medalje na Svetskom prvenstvu, a time i kvote za Olimpijske igre u Riju prisustvovao je svečanosti povodom otvaranja renoviranog hangara.
„U svoje i ime, ali i ime svih mojih kolega kajakaša želim da se zahvalim i da kažem da nam renoviranje hangara stvarno puno znači,“ reko je Tomićević koji je i zvanični promoter Jaffinog projekta obnavljanja sportskih terena i igrališta, čiji je prvi korak bio obnavljanje kajakaškog hangara. „Velika mi je čast što sam ambasador Jaffinog projekta koji ima za cilj obnovljanje sportskih objekata jer verujem da će ovaj projekat doprineti da se deca više bave fizičkom aktivnošću i sportom,“ dodao je Marko.
Ugovor o nastavku saradnje potpisali su Aleksandar Poznanić, direktor marketinga kompanije JAFFA i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki.
„Veliko je zadovoljstvo što u trenutku kada kompanija Jaffa Crvenka slavi jubilej 40 godina svoga postojanja, imamo priliku da nastavimo saradnju sa Olimpijskim Komitetom Srbije i podržimo naše sjajne sportiste na putu za Rio. Jaffa Cakes je bio uz njih tokom odrastanja, pratio ih tokom školovanja i vraćao energiju nakon teških treninga. Pored toga što će Jaffa Cakes kao zvanični biskvit podržati naš olimpijski tim za Rio, ono što je po meni još značajnije je to da je naš brend istovremeno i Ponosni Sponzor MLADOG OLIMPIJSKOG TIMA SRBIJE. Naš cilj je da pomognemo našim budućim sportskim herojima tako što ćemo ulagati u infrastrukturu i kreirati bolje uslove za njihov rad i razvoj. Renoviranje hangara, koji je nažalost godinama prokišnjavao, je samo prvi korak na ovom putu i drago mi je da je danas sa nama i ambasador tog projekta, mladi kajakaš Marko. Za kraj – hoću da poželim našem timu po jednu medalju za svaku godinu kompanije Jaffa Crvenka!“, rekao je Aleksandar Poznanić, direktor marketinga kompanije JAFFA.
Đorđe Višacki generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije istakao da se saradnja nastavlja na obostrano zadovoljstvo.
„JAFFA koja je bez sumnje lider na tržištu u svojoj sferi poslovanja i jedan od omiljenijih brendova u Srbiji ostaje zvanični biskvit Olimpijskog tima Srbije i podrška za naše olimpijce na putu za Brazil. Drago mi je da je tako jer naši najbolji sportisti bez sumnje zaslužuju podršku najboljih. Obnavljanje hangara za naše najbolje kajakaše i čitav projekat obnavljanja sportskih objekata je sjajan primer ulaganja u sport, odnosno prepoznavanja potreba naših sportista,“ rekao je Đorđe Višacki.
U znak anastavka olimpijskog partnerstva generalni sekretar OKS Đorđe Višacki uručio je direktoru marketinga kompanije Jaffa Aleksandru Poznaniću zastavu Olimpijskog komiteta Srbije, a za uzvrat je dobio „džinovsku“ JAFFA-u.
Predsednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišović zahvalio se Jaffi i Olimpijskom komitetu: „Kajakaši Srbije poslednjih nekoliko godina imaju kontinuitet vrhunskih rezultata i punom parom grabe ka Riju. Imajući u vidu da imamo visoke ambicije, ovaj vid podrške nam mnogo znači. Mnogo smo uložili u opremu, a sad imamo i adekvatne uslove da je sačuvamo.“

Povezana vest:  PLIVANJE, Juniorska reprezentacija na pripremama u Kruševcu