nemacka fudbal reprezentacija

Predsednik Fudbalskog saveza Nemačke podneo ostavku

Predsednik Fudbalskog saveza Nemačke Volfgang Nirsbah podneo je danas ostavku zbog navoda da je umešan u kupovinu organizacije Svetskog prvenstva 2006. godine.
-Prepoznao sam da je došao trenutak da se preuzme politička odgovornost – rekao je Nirsbah posle sednice predsedništva Fudbalskog saveza Nemačke.
Dužnost predsednika obavljaće dvojica potpredsednika Rajnhard Raubal i Rajner Koh. Nemački nedeljnik Špigl je krajem prošlog meseca objavio da je Organizacioni odbor Nemačke za domaćina Mundijala 2006. osnovao crni fond od 10,3 miliona švajcarskih franaka, a da je sumu obezbedio bivši direktor Adidasa Robert Luis-Drajfus.
Novac je, navodno, isplaćen pre nego što je Fifa donela odluku o domaćinu Mundijala, da bi se obezbedili glasovi četvorice azijskih delegata od ukupno 24 člana Izvršnog komiteta Fife. Organizacioni komitet Nemačke tada je predvodio legendarni fudbaler Franc Bekenbauer, a u rad je bio uključen i Nirsbah, a Špigl je naveo da su obojica u to vreme znali za postojanje crnog fonda.

Povezana vest:  I Totenhem zainteresovan za Džeka