adidas dres FS BIH 1

Novi dres za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine

adidas je kreirao nove dresove Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, u kojima će reprezentativci premijerno igrati na utakmicama baraža za EURO 2016 u Francuskoj.
Već 13. novembra u Zenici dočekuju Republiku Irsku i ovom prilikom nosiće plave dresove sa tri žute crte. Revanš je zakazan za 16. novembar u Dablinu, kada će prvi put biti prikazan gostujući dres.
Na dresovima su zastupljene boje koje tradicionalno predstavljaju Bosnu i Hercegovinu, a climacool tehnologija igračima obezbeđuje neophodnu ventilaciju i hlađenje tokom igre.
Ovo nije prvi put da adidas sarađuje sa bosanskim reprezentativcima. Prethodne sezone adidas je prvi put kreirao zvanične dresove Fudbalskog saveza BIH, a veza sa BIH fudbalom dodatno je bila osnažena sponzorskim ugovorima sa najpoznatijim igračima kao što su Edin Džeko, Miralem Pjanić i Senad Lulić.
Novi dresovi Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine biće dostupni širom sveta u adidasovim maloprodajnim objektima, kod partnerskih prodavaca ili putem sajta www.adidas.com/worldcup. Priključite se adidasovom razgovoru o fudbalu na adresi www.facebook.com/adidasfootball ili Twitter-u: @adidasfootball #allin or nothing.

Povezana vest:  Navijači Jagodine: Nismo vređali fudbalere Novog Pazara