Tadic i Kostic

Tadić i Kostić: U Českoj želimo pobedu

Srpski fudbalski reprezentativci Dušan Tadić i Filip Kostić poručili su danas da u Češkoj očekuju izuzetno tešku utakmicu, ali da će ekipa učiniti sve da pobedi i na najbolji mogući način završi 2015. godinu.
-Česi su pre svega jaki kao tim, a o tome koliko su dobri najbolje ilustruje činjenica da su se plasirali na prvenstvo Evrope. Znamo da nas očekuje težak meč, ali i mi imamo svoje ambicije, želimo da pobedimo i dodatno podignemo samopuzdanje posle dobrih igara u finišu kvalifikacija – rekao je Tadić novinarima na aerodromu „Nikola Tesla“ uoči polaska u Ostravu.
Kostić, član Štutgarta, koji zbog povrede nije igrao protiv Albanije i Portugalije, istakao je da odlično poznaje češki tim, pre svega jer ima saigrače iz Češke reprezentacije, Jana Klimenta i Adama Hlušeka.
-Žao mi je što nisam bio u timu na prethodnoj akciji, ali sada sam spreman i ne raspolaganju sam selektoru. Iako je u pitanju prijateljski meč, mislim da obe ekipe žele pobedu, a nadam se da ćemo je mi ostvariti- rekao je Kostić.
Na pitanje novinara da li je duel u Češkoj početak priprema za kvalifikacije za Mundijal u Rusiji od kojih svi očekujemo da budu uspešne i da se Srbija plasira, Tadić i Kostić su rekli:
-Naravno da želimo da idemo u Rusiju, preskočili smo tri velika takmičenja i vreme je da se vratimo na veliku scenu. Saigrači u Sautemptonu me stalno pitaju kako je moguće da nećemo igrati na EP u Francuskoj. Znaju za ‘slučaj dron’ i uvek zaključimo da nas je ta utakmica najviše poremetila, da smo zbog nje ušli u minus fazu i da zato nismo uspeli – istakao je Tadić.
Na njegove reči nadovezao se Kostić, koji je konstatovao da srpski tim ima odlične pojedince i da zaslužuje mesto na najvećim turnirima.
-Nismo uspeli da odemo u Francusku, ali sam uveren da u Rusiju hoćemo. Optimizam nam daju rezultati na poslednjih nekoliko mečeva i bez obzira što od starta kvalifikacija ima jos skoro godinu dana, bićemo spremni – poručio je Kostić.
Dvojica srpskih fudbalera, kao i njihovi saigači prethodnih dana takođe su prokomentarisali priče o mogućoj smeni selektora Radovana Ćurčića posle izbora u FSS.
-Mislim da su tu stvari jasne i da selektor dobro radi svoj posao – rekao je Tadić, dok je Kostić dodao da on nije čuo za te priče i da veruje da će ekipa, koja je dobro igrala u finišu prethodnih kvalifikacija, ostati na okupu, a samim tim i slektor Ćurčić.
Prijateljska utakmica između Češke i Srbije igra se u petak od 20.30 sati u Ostravi.

Povezana vest:  Vulićević van terena oko šest meseci

PHOTO: Fudbalski savez Srbije