djilas i dragan bokan (2)

Bokan: ABA liga zaslužje mesto u Evroligi

Predsednik ABA lige Dragan Bokan rekao je danas da regionalno takmičenje zaslužuje mesto u Evroligi, urpkos najvljenim promenama od naredne sezone.
Na sastanku u Barseloni u utorak je odlučeno da se Evroliga igra u novom formatu sa 16 klubova, a još nije poznato da li će ABA ligi dobiti direktno mesto u najjačem klupskom košarkaškom takmičenju u Evropi.
-Upoznat sam sa informacijom da je dogovorena transformacija Evrolige, a sve je to proizvod ?rata? FIBA i Evrolige. Mi smo u svakodnevnoj komunikaciji sa ljudima iz Evrolige i nismo dobili nikakvu zvaničnu informaciju. Veoma brzo ćemo imati sastanak u Barseloni, posle čega će biti jasnija situacija. Mislim da ABA liga zaslužuju mesto u tom takmičenju? – rekao je Bokan za podgoričke Vijesti.
On je dodao da će sve biti jasnije nakon sastanka u Barseloni.
-Sve je otvoreno. Mislim da zatvoreni sistem, kao što je zamišljeno, neće imati budućnost. Trebalo bi da se napravi kao i u fudbalu u Ligi šampiona da i manji klubovi mogu da igraju elitno takmičenje. Pa sport postoji da bi se takmičilo – dodao je Bokan.
Novi format Evrolige podrazumeva da će 11 klubova biti stalni učesnici elitnog takmičenja, tri bi ušla kao šampioni svojih zemalja, a preostala dva učesnika bili bi pobednik Evrokupa i pobednik kvalifikacionog turnira.

Povezana vest:  Metalac izgubio u Zadru, Olimpija bolja od Krke