tomislav sivic kzn okt 2015

Sivić: Srpemni smo za Italiju

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić rekao je danas da je njegova ekipa spremna da u utakmici protiv Italije ponovi dobre igre iz prethodnih mečeva u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
-Uradili smo dobru analizu načina igre italijanske reprezentacije i sada je sve na momcima. U ekipi vlada dobro raspoloženje, igrači su motivisani da protiv Italije potvrde ono što su učinili protiv Litvanije i Andore – rekao je Sivić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.
Mlada reprezentacija Srbije će sa liderske pozicije u grupi sutra u Novom Sadu dočekati selekciju Italije u utakmici druge kvalifikacione grupe za Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2017. godine.
-Spremno dočekujemo Italiju. Jedino je neizvesno učešće Miloša Pantovića, koji vuče povredu. Naš medicinski tim, međutim, radi na njegovom oporavku, pa se nadamo da će i on biti u kombinaciji – naveo je Sivić.
Selektor Srbije je rekao da on i njegovi saradnici imaju jasnu viziju kako treba da se igra protiv Italije.
-Radili smo na taktičkim detaljima koji su bili inspirisani načinom igre Italije. Fudbalere smo do detalja upoznali sa onim što ih sutra čeka na Karađorđu… četiri dana posle meča sa Italijom, Srbiju očekuje i duel protiv Slovenije. Mi smo našu pažnju fokusirali na Italiju, iako znamo da je i Slovenija ozbiljan protivnik – rekao je Sivić.
Srbija i Italija imaju po tri pobede iz isto toliko utakmica, odnosno po devet bodova. Isti broj bodova ima i Irska, ali iz četiri utakmice, kao i Slovenija koja je do sada odigrala pet mečeva.
Na Evropsko prvenstvo plasiraće se pobednici grupa, dok će četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije iz svih devet grupa igrati baraž za još dva mesta na prvenstvu.
Utakmica Srbije i Italije biće odigrana sutra od 18.30 u Novom Sadu.

Povezana vest:  MLS LIGA, Kin strelac u debiju za LA Galaksi