skolari 2SP BRAZIL 2014
Skolari ne razmišlja o ostavci

Luis Felipe Skolari, selektor brazilske fudbalske reprezentacije koja je, uprkos plasmanu u polufinale, na Mundijalu doživela nezapamćeni debakl, ni ne razmišlja o ostavci.
Brazil je, istina, prvi put od 2002. kada je na Mundijalu u Japanu i Južnoj Koreji osvojio titulu svetskog prvaka, ostvario plasman u polufinale.
Prethodna dva puta – na šampionatima sveta u Nemačkoj 2006. i u Južnoj Africi 2010. „karioke“ su igrale u četvrtfinalu.
Ipak, Brazil nikada u istoriji nije bio tako potučcen „do nogu“ kao kod kuće, u polufinalu protiv Nemačke kada je poražen sa ponizavajućih 7:1. Osim toga, Brazil je i u utakmici za treće mesto protiv Holandije sinoć doživeo još jedan fijasko – 3:0.
Uprkos ova dva „torpedovanja“ svog broda, Skolari je polufinale ocenio kao uspeh.
-Cilj je ostvaren – rekao je Skolari pozivajući se upravo na formalni uspeh, odnosno plasman među četiri najbolje ekipe sveta, koji je ostvaren posle prethodna dva neuspeha.
Skolari je naglasio da čeka sastanak sa predsednikom Brazilske fudbalske konfederacije Žozeom Marijom Marinom i da će nakon toga biti poznato da li on ostaje na klupi Brazila, il ne.
Skolari je rekao da „gleda pozitivne strane ovog Mundijala“.
-Lično, gledam ono što je pozitivno, a to je da nismo bili među prve četiri ekipe ni 2006, ni 2010. To smo ostvarili 2014. Uspeli smo za godinu dana da osvojimo Kup konfederacija i da uđemo među četiri prve ekipe sveta. U svakom od naših mečeva bilo je dobrih trenutaka. protiv Holandije smo stvarali šanse. Iako smo izgubili sa 3:0, nismo loše odigrali, ova generacja mora da nastavi da radi, život ide dalje – poručio je Skolari.

Povezana vest:  Čelsijev lekar Eva Karneiro u nemilosti kluba

PHOTO: FABRICE COFFRINI / AFP