reprezentacija jul 2014Korolija: Dobro je što smo u teškoj grupi
 
Srpski vaterpolsita Miloš Korolija ocenio je da je dobro što je Srbija na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj u teškoj grupi i dodao da je taj sport u ekspanziji van starog kontinenta.
-Mislim da je dobro što je Srbija u teškoj grupi, jer je nekako bolje kada iz teške grupe izboriš plasman u narednu fazu i ukrstiš se sa ‘lakšom’. Favoriti za medalje su, kao i do sada, Hrvatska, Srbija i Mađarska… Naravno tu je i Crna Gora, ali prednost dajem Mađarima, jer igraju na svom terenu – rekao je Korolija.
Srbija će se na kontinentalnom prvenstvu, koje će se od 14. do 27. jula održati u Budimpešti, takmičiti u Grupi B sa selekcijama Mađarske, Hrvatske, Španije, Nemačke i Francuske.
Korolija, koji trenutno nastupa u letnjoj ligi na Malti, rekao je da nisu tačni navodi da je kvalitet vaterpola u opadanju, već da su države poput Brazila i Kine u velikoj ekspanziji.
-Mnogi pričaju da je kvalitet u vaterpolu sve lošiji, ali ja ne mislim tako. Mislim da je van Evrope vaterpolo sve prisutniji. To nisu samo momenti uspona, već su to rezultati kontinuiranog i kvalitetnog rada… Kinu je sve teže pobediti, Brazil je u velikom usponu, a to nije zbog Olimpijskih igara – rekao je 33-godišnji srpski internacionalac.
Korolija se kritički osvrnuo i ka Evropskoj plivačkoj asocijaciji (LEN), koja je počela da se ponaša kao privatna organizacija.
-LEN je federacija evropskih saveza. Oni su počeli za takmičenja da dodeljuju specijalne pozivnice i da uopšte ne gledaju rezultate. To mislim da nije fer. Počeli su da se ponašaju kao ULEB… To je mnogo pogoršalo stvari u evropskom vaterpolu – rekao je on.
Korolija je rekao da situacija u srpskom vaterpolu u sve lošijem stanju, jer kvalitetni igrači, pre svega zbog finansijskih problema, napuštaju klubove.
-Iz dva najbolja kluba u Srbiji otišlo je 10 igrača… Mislim da su stvari jasne. Odlasci se možda neće tu zaustaviti – kazao je doskorašnji vaterpolista Radničkog.
Povezana vest:  Partizan teško pobedio rumunsku Oradeu