anceloti press

Anćeloti: Nisam pregovarao sa Liverpulom, želim da radim

Legendarni italijanski trener Karlo Anćeloti rekao je da nije imao ponudu da zameni Brendona Rodžersa na klupi Liverpula, ali da ima veliku želji da se vrati u Premijer ligu.
Anćeloti je navodno bio blizu preuzimanja Liverpula, pre nego što je za menadžera izabran Jirgen Klop, ali je 56-godišnji stručnjak demantovao takve tvrdnje.
-Voleo bih da ponovo treniram klub iz Engleske. Još uvek imam kuću u Londonu i želeo bih da treniram tim koji je konkurentan u Engleskoj i Evropi. Liverpul je dobra ekipa sa nekoliko sjajnih mladih igrača, ako pronađu novog vođu, kakav je bio Stiven Džerard, mogu da budu konkuretni, ali nisam pregovarao sa njima – rekao je Anćeloti za Dejli Mejl i naglasio da je Liverpul dolaskom Klopa napravio odličan posao.
Italijanski trener je tokom karijere vodio Ređijanu, Parmu, Juventus, Milan, Čelsi, Pari Sen Žermen, dok je na klupi Real Madrida sedeo do maja ove godine.
Anćeloti je tokom trenerske karijere osvojio tri titule Lige šampiona, dve sa Milanom i jednu sa Real Madridom, dok je sa Čelsijem, Milanom, PSŽ-om osvajao titule u šampionatu.

Povezana vest:  Maradona najavio kandidaturu za predsednika FIFA