zvonko markovic 2

LEPOTA RAZNOLIKOSTI NA SRPSKOJ NEDELJI MODE

Drugi dan Serbia Fashion Weeka počeo je seminarom pod nazivom „Digitalni marketing u modnoj industriji“, nastavio se revijama Milene Radović, Odile Orsi, Vesne Milošević, Katarine Andrejić, Katerine Karol, Đorđa Bašćarevića, Slavice Aleksijev i Andree Jovanovske koje su svojom raznolikošću držale pažnju brojne publike i dobile izvanredne kritike, a završio se modnim spektaklom koji su pripremili predstavnik Visoke mode Francuske, Eymeric Francois (Emerik Fransoa) i jedan od naših najistaknutijih dizajnera, Zvonko Marković.
Nakon izuzetno uspešne prezentacije svoje kolekcije na Nedelji mode u Parizu, na koju je otišao posredstvom Serbia Fashion Weeka, jedan od naših najpoznatijih dizajnera, Zvonko Marković, svečano je predstavio svoju novu kolekciju i u Novom Sadu, na Nacionalnoj nedelji mode. Kolekcija inspirisana crnim leptirom u kojoj preovlađuje crna boja, oduševila je sve prisutne i izazvala dugotrajan aplauz. Ručno rađene haljine, kao i ostali komadi Markovićeve kolekcije ispričale su priču i istakle se svojom specifičnošću. Unikatni detalji na haljinama, na kojima je rađeno i do 300 sati, razlog su što se ova kolekcija savršeno uklopila u vrhunsku parišku modu.
Francuski kreator Emerik Fransoa je svojim elegantnim i modernim modelima zatvorio drugo veče Serbia Fashion Weeka. Stalni član ovog modnog događaja ponovo je oduševio prisutne i dokazao zbog čega se svrstava u dizajnere Visoke mode, najprestižnije modne institucije. Izazovne, većinom crne haljine, sa elemetima žute, smaragdno zelene, tamno plave i roze boji pristajale su uz telo modela i isticale njihovu figuru.
-Kada je neko dizajner toliko dugo kao ja, veoma veliki izazov je ne ponavljati. Ja se trudim da svakom kolekcijom prikažem nešto novo. Ovog puta nisam koristio čipku, a u mojim komadima se to ne dešava često. – izjavio je Emerik.
Tokom veoma uzbudljive druge noći Serbia Fashion Weeka, svoje nove kolekcije predstavila je i Milena Radović čiji su kaputi mamili poglede i u kojima bi se svaka žena osećala privlačnom i stilizovanom. Igra boja koje su zastupljene u njenim kolekcijama već nekoliko sezona, ni sada nije izneverila očekivanja.
Svoju novu kolekciju prikazala je i Vesna Milošević. Poznata dizajnerka nakita ovaj put je posetiocima pripremila iznenađenje, kako prikazanim modelima, tako i izvođenjem muzičke tačke uživo na pisti. Naime, među manekenima koji su samouvereno šetali i prikazivali Vesnine kreacije, pevao je Stefan Koković, a taktovima pesme „This is how a heart breaks“, Vesna je poslala jasnu poruku publici o tome koliko je efektna njena kolekcija.
Ženstveni i senzualni komadi garderobe, zlatne i bele boje okarakterisali su reviju mlade Katarine Andrejić, koja je bila inspirisana sintagmom „zdrava žena“, a čiju reviju je otvorila pevačiva Jelena Kostov, dok bi se stilom poslovne i svedene žene moglo opisati predstavljanje ukrajinske kreatorke Katerine Karol.
Veliko oduševljenje publike izazvala je revija sa nazivom „Mutadesign“ italijanske kreatorke Odile Orsi. Praćeni muzikom na italijanskom jeziku pistom su prošetali modeli u raznobojnim i ženstvenim komadima. Mogli su se videti kupaći kostimi prekriveni ogrtačem, haljine sa printom, kao i izazovni providni topovi.
-Ovo je letnja kolekcija, bila sam veoma inspirisana letom i morem, to je razlog raznolikosti u modelima kao i bojama. Izrazito je ženstvena, provokativna ali i nosiva. – izjavila je Odile.
Simpatije publike dobili su i Đorđe Bašćarević, mladi dizajner koji je prikazao svedene, nenapadne i izuzetno nosive kreacije za dame, Slavica Aleksijev, čije modele su obeležile šljokice, jarka ljubičasta boja i čipka i Andrea Jovanovska, čiju je reviju otvorila glumica Dragana Mićanović.
Publiku Nacionalne nedelje mode očekuje veoma bogat program u narednim danima uz Iana Vilijamsa, Agatu Ruiz de la Pradu, ES Collection, Sandrin Filip, Romero Brajana, Mariju Šabić, Maldena Milivojevića Barona, Zoranu Miličić, Batu Spasojevića, Boška Jakovljevića i mnoge druge.
Ulaznice se i dalje mogu nabaviti na prodajnim mestima Gigs Tixa ili putem sajta www.gigstix.com.
Detaljnije informacije na www.serbiafashionweek.com ili www.facebook.com/serbiafashionweek .

Povezana vest:  Poznate ličnosti ponovo pokazale humanost u klubu Mr. Stefan Braun