michael platini 1

Platini i dalje želi mesto predsednika FIFA

Suspendovani predsednik UEFA Mišel Platini iznenađen je jer njegova žalba na kaznu FIFA ide sporim tokom, ali i dalje ima ambicije da postane prvi čovek najveće svetske fudbalske organizacije.
FIFA danas nije razmatrala kandidaturu predsednika Platinija sve dok mu ne istekne suspenzija zbog sumnjive isplate od dva miliona švajcarskih franaka iz 2011. godine.
Francuz je 10. oktobra podneo žalbu FIFA na tromesečnu suspenziju, ali agencija AFP tvrdi da će njegov slučaj biti poznat najranije početkom 2016. godine.
-Čudi sporost slučaja, za razliku od odluke da se privremeno suspenduje. Platini je i dalje želi mesto predsednika FIFA – saopštio je Platinijev advokat Tibo D“Ales.
U trci za predsednika FIFA ostali su generalni sekretar UEFA Đani Infantino, jordanski princ Ali bin Al Husein, šeik Salman Bin Ibrahim Al Kalifa, bivši zvaničnik FIFA Žerom Šampanj i južnoafrički biznismen Tokio Seksvale.
Platini je do suspenzije važio za prvog favorita u trci za novog predsednika FIFA, na izborima koji će biti održani 26. februara.

Povezana vest:  Ignjatijević: Protiv Borca neće biti lako kao u Kupu