kk-crvena-zvezda1

Zvezda: Ko pokušava da ‘zataška’ pokušaj ubistva u Skoplju?

Košarkaški klub Crvena zvezda zatražio je danas od makedonskih vlasti da rasvetle slučaj organizovanog napada i prebijanja navijača crveno-belih u Skoplju uoči utakmice ABA lige protiv MZT-a.
Tokom incidenta, koji se dogodio u ponedeljak, najteže je povređen Nikola Dodić. Dodić je zadobio ubodnu ranu u leđa i tom prilikom mu je povređena plućna maramica, dok je Slađan Stojanović isečen nožem po licu.
-Crvena zvezda pita makedonske vlasti i policiju, zašto o napadu u kome je učestvovalo više lica, nije informisan niko iz našeg kluba, ali i Republika Srbija, i ko to pokušava da ‘zataška’ pokušaj ubistva koji se dogodio u jednoj skopskoj kafani – navodi se u saopštenju.
Prema saznanjima do kojih je došla Zvezda u napadu je učestvovalo 15 do 20 lica albanske nacionalnosti.
-Stefan Jovanović, Marko Jovanović, Slađan Stojanović, Miloš Jović i NIkola Dodić, zastali su u jednom lokalu, kako bi naručili hranu pred odlazak na utakmicu. Bez ikakvih jasno ispoljenih obeležja našeg kluba i ponašanja koje je moglo da se protumači kao provokacija, napadnuti su u bašti lokala „Turist“ u Skoplju, od strane više lica albanske nacionalnosti koji su bili naoružani noževima i palicama.
Dodić nije u životnoj opasnosti, ali da se i dalje nalazi na lečenju u bolnici u Skoplju.
-KK Crvena zvezda kontaktirao je povređene navijače našeg kluba, i učiniće sve što je u njegovoj moći, da se ovaj slučaj rasvetli do kraja, i pronađu krivci za nešto što je moglo da se pretvori u još jedan slucaj sa tragičnim posledicama, poput onog u Istanbulu, kada je nastradao Marko Ivković – poručili su iz Zvezde.

Povezana vest:  Egzibiciona utakmica NBA lige u avgustu u Južnoj Africi