Sportom protiv nasilja Arandjelovac21

Akcija „Sportom protiv nasilja“ posetila Aranđelovac

Živopisni Aranđelovac ugostio je akciju „Sportom protiv nasilja“ u organizaciji NIS-a, Teniskog saveza Srbije (TSS), Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva omladine i sporta.

Đaci Osnovne škole „Svetolik Ranković“ imali su priliku da se druže i osete sve ono što tenis kao sport donosi, od neophodnih rekvizita – lopte i reketa, do spoznaje da je ovaj sport ima za osnovni cilj druženje i džentlmenstvo. Nadmetanje u znanju, veštini, ali pre svega drugarstvo i dobra zabava.

Povezana vest:  Takmičenja za nove državne prvake u modelarstvu

U školskoj 2014/15 godini akcija „Sportom protiv nasilja“ je obišla 30 gradova Srbije i u njoj je učestvovalo oko 18 000 dece. Na edukativan, zdrav i zabavan način osnovci širom naše zemlje upoznali su se sa prvim koracima tenisa.

Kompanija NIS, kao višegodišnji generalni sponzor TSS-a u okviru korporativne strategije „Budućnost na delu“ aktivno se uključila kao partner Teniskog saveza, u promociju zdravog života i afirmacije mladih talenata.

Povezana vest:  KUGLANJE, Određeni učesnici Svetskog kupa u Zalaegersegu

Prve stanice „teniskog karavana“ – Sportom protiv nasilja, u školskoj 2015/16 godini bile su u Vranju, Šapcu i Prokuplju, a sada je došao na red I Aranđelovac. Nastavljamo obilazak cele Srbije, sve do juna 2016, a naredni grad koji ćemo posetiti je Aleksandrovac.