curcic grcka srbija 2

Ćurčić: Pokušaćemo da uvidimo kvalitete i nedostatke

Selektor Srbije Radovan Ćurčić rekao je večeras u Ostravi da će fudbalska reprezentacija u prijateljskoj utakmici protiv Češke pokušati da izvuče korist i uvidi svoje kvalitete i nedostatke.
Ovakve utakmice mogu da budu od koristi, kako za nacionalni tim, tako i za same igrače. Bilo je već ranije slučajeva da su posle dobrih partija naši igrači dobijali veće minutaže u svojim klubovima i uspostavljali kontinuitet u igrama. Pokušaćemo da se izmerimo protiv njih i da tako vidimo gde su naše greške, a gde naši kvaliteteti – rekao je Ćurčić, a prenosi sajt Fudbalskog saveza Srbije.
Fudbalska reprezentacija Srbije će sutra od 20.30 u Ostravi odigrati prijateljsku utakmicu protiv Češke.
-Na prvom mestu, Česi imaju snažan kolektiv i dobrom igrom u prethodnim kvalifikacijama su pokazali da su zasluženo na Evropskom prvenstvu. ;O negativnim stvarima u igri Češke ne želim da pričam, to ostavljam za utakmicu. Međutim, oni su trkački veoma sposobna ekipa i, pre svega, prekide su doveli do savršenstva – rekao je Ćurčić.
Selektor je dodao da će protiv Češke početi polako da uigrava tim za predstojeće kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.
-Nazire se već okosnica i 11 igrača u našem prvom timu sa kojima želimo da što više igramo u istom sastavu. Naravno, ako vidimo da neke stvari ne idu, doći će do promena – rekao je Ćurčić.
Kapiten reprezentacije Branislav Ivanović, koji se povredio na utakmici sa Albanijom i od tada nije igrao, kazao je da će u utakmici protiv Češke pokušati da povrati formu.
-Nisam u dobroj formi u ovom trenutku, ona nije na vrhunskom nivou, s obzirom na to da nisam nastupao u proteklih mesec dana. Potrebne su dve­, tri utakmice da se vratim na vrhunski nivo, a nadam se da je povreda prošlost i da ću biti spreman za naredne izazove – rekao je Ivanović.
On je istakao da se raduje susretu s bivšim saigračem, golmanom Češke i Arsenala Petrom Čehom.
-Najviše sam voleo da igram sa njim. Za mene je on stub i ikona kluba u kome smo igrali zajedno. Čeh je po mom mišljenju najbolji golman s kojim sam sarađivao. Njegovom zaslugom smo došli do polovine trofeja u Čelsiju – rekao je Ivanović.
Utakmica protiv Češke će selekciji Srbije biti poslednja u 2015. godini. 

Povezana vest:  Kadeti Srbije u subotu počinju pripreme za Prvenstvo Evrope u Turskoj