uefa champions league

Barselona pregazila Romu, Čelsi ubedljiv u Izraelu

Fudbaleri Barselone na krilima trijumfa u El Klasiku protiv Reala (4:0) večeras su napunili mrežu Rome u Ligi šampiona (6:1) i obezbedili plasman u osminu finala sa prve pozicije. Po dva gola dali su Luis Suarez i povratnik Leo Mesi, a u strelce su se upisali i Nejmar i Adrijano. Na kraju šmanjio je Edin Džeko, nakon promašenog penala. Ranije, u prvom meču E grupe BATE i Leverkuzen su remizirali 1:1.
U F grupi Bajern je deklasirao Olimpijakos 4:0, golovima Koste, Levandovskog, Milera i Komana i overio drugu fazu, dok je Arsenal trijumfom protiv Dinama iz Zagreba 3:0 (Ozil i Aleksis dva) sačuvao nadu.
Člesi je u Tel Avivu protiv Makabija četiri puta savladao Predraga Rajkovića (Kejhil, Vilijan, Oskar, Zuma), ali nije još siguran za prolaz, jer je Dinamo iz Kijeva slavio u Portu 2:0.
Nemanja Matić odigrao je ceo meč, dok je Branislav Ivanović ostao nma klupi.
Konaeno, u grupi H Zenit je pobedom protiv Valensije 2:0 ostao jedini tim sa maksimalnim učinkom i kao prvi ide dalje. Gent Stefana Mitrovića je u uzbudljivoj završnici slavio u LIonu 2:1 i u poslednjem kolu, kod kuće protuiv Zenita, pobedom može u osminu finala.

Povezana vest:  Marselo: Voleo bih da igram u Juventusu jednog dana