Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je danas da će Mitjiland biti pravi protivnik u predstojećoj utakmici u Ligi šampiona i da ne očekuje da će se danski šampion unapred predati na Enfildu.

„Oni su zaista dobri. Rezultat 0:4 protiv Atalante, taj je rezultat bio, ali utakmica nije tako izgledala. Oni imaju jasan plan. Imamo i mi jasan plan, koji je prilagodljiv. Moramo da donesemo prave odluke u utakmici i pokažemo da smo spremni za pravu borbu“, rekao je Klop, preneo je Skaj.

Povezana vest:  Bajern i Šahtjor ponizili rivale

Fudbaleri Liverpula igraju u utorak od 21 sat na svom terenu protiv Mitjilanda, utakmicu drugog kola Grupe D u Ligi šampiona.

Mitjiland je osnovan pre 21 godinu i prvi put se takmiči u grupnoj fazi Lige šampiona, nakon što je prošle sezone osvojio treću titulu u danskom šampionatu.

Klop je rekao da se raspitivao o poseti danskom klubu tokom pauze koju je napravio izmedju poslova u Borusiji iz Dortmunda i Liverpulu i da ima veliko poštovanje prema Mitjilandu.

Povezana vest:  Odigrano 17. kolo Honda Zlatne lige, Šampionski ples Telusa i Partizana

Upitan o igranju protiv „manjeg kluba“, Klop je rekao: „Dame i gospodo, vi Danci morate da radite na vašem samopouzdanju“.

„Mi vas ne vidimo kao mali klub, mi vas vidimo kao pravog protivnika u ovoj grupi. Niko nije u grupi jer se radi o lepom gradu ili bilo čemu drugom, oni su ovde pošto su dobar fudbalski tim. Oni su zaslužili da budu u Ligi šampiona sezonu ranije, a Mitjiland posle impresivnog preokreta protiv Brondbija deli prvo mesto na tabeli i to znači da su ponovo dobri“, naveo je on.

Povezana vest:  Mohamed bin Hamam traži da se ispita predsednik Sep Blater

„Oni neće izaći sa belom zastavom. Doći će ovde i daće sve od sebe. U Ligi šampiona nema malih timova. Koliko si veliki ili mali, to se pokaže na terenu, ne na konferencijama za novinare pre utakmice“, dodao je trener engleskog šampiona.

Liverpul je sezonu u Ligi šampiona počeo prošle nedelje pobedom protiv Ajaksa u Amsterdamu 1:0.