Želeći da nagradi lojalnost postojećih korisnika mobilnih plaćanja, ali i da pozove nove korisnike da isprobaju ovu savremenu platnu metodu, kompanija Mastercard u Srbiji pripremila je dodatnu pogodnost za plaćanje mobilnim novčanikom. Korisnici Mastercard kartica koji u periodu od 26.10. do 30.11.2020. izvrše minimalno tri plaćanja u zbirnom iznosu od najmanje 1.000 RSD koristeći uslugu mobilnog novčanika, dobiće natrag 600 RSD na račun povezan sa Mastercard karticom u roku od pet dana od završetka kampanje.

Jelena Ristić, direktorka za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard, kaže: „Mobilna plaćanja i mobilni novčanici su osveženje za industriju i znak da tržište plaćanja u Srbiji ide u korak sa modernim vremenom. U izazovnoj godini kakva je ova, uspeli smo da porodici mobilnih novčanika u Srbiji dodamo još dva proizvoda, tako da Mastercard korisnici mogu da biraju između ukupno šest opciju za mobilna beskontaktna plaćanja i odaberu onu koja im najviše odgovara. Ono sa čime nema kompromisa je sigurnost plaćanja, a to je, zajedno sa prepoznatljivim i besprekornim korisničkim iskustvom koje Mastercard pruža, razlog za sve veću popularnost mobilnih plaćanja među našim građanima.“

Povezana vest:  Kaspersky Lab istraživanje pokazuje da četvrtina korisnika ne shvata ozbiljno rizik od mobilnih sajber pretnji

Tokom trajanja kampanje, svaki korisnik može iskoristiti ovu pogodnost jednom. Korisnici Mastercard kartica u Srbiji mogu koristiti neki od četiri trenutno dostupnih mobilnih novčanika za Android platformu i dva Apple Pay novčanika uz koje kupovine i plaćanja bilo koje vrste i vrednosti postaju jednostavniji nego ikada pre. Kako bi koristio plaćanje mobilnim novčanikom, sve što je potrebno da korisnik uradi jeste da ima Mastercard karticu i instaliranu aplikaciju mobilnog novčanika banke na svom mobilnom telefonu. Plaćanja se obavljaju na isti način kao i beskontaktna plaćanja platnim karticama, odnosno jednostavnim prislanjanjem mobilnog telefona na POS terminal, a svako plaćanje mobilnim novčanikom je i bezbedno, jer se za autentifikaciju koriste biometrijski podaci što podrazumeva prepoznavanje lica, otiska prsta ili kod koji se koristi za otključavanje telefona.

Povezana vest:  Kompanije LG i Google uvode virtuelnu realnost u svakodnevicu

Ne treba zaboraviti ni da u trenutnoj situaciji uzrokovanoj pandemijom, mobilna plaćanja zajedno sa ostalim beskontaktnim načinima plaćanja, pružaju dodatnu bezbednost korisnicima kojima je važno da provedu što manje vremena na fizičkim prodajnim mestima i sa što manje kontakta. Imajući u vidu da mobilni telefon prilikom plaćanja ostaje u rukama korisnika oni u svakom momentu mogu biti sigurni da na raspolaganju imaju pouzdano i funkcionalno rešenje kojim štede svoje vreme, a koje do kraja novembra, štedi i njihov novac.

Povezana vest:  ERICSSON istraživanje: 10 najnovijih trendova u 2015. godini

Za više informacija, molimo vas posetite www.mastercard.rs

*Aplikacija mobilnog novčanika sa Mastercard karticom, u Srbiji je dostupna za Android operativni sistem u OTP, NLB, AIK i Raiffeisen banci, a za iOS u OTP i ProCredit banci.