Toshiba-Satellite_R840

Toshiba proširuje asortiman mobilnih kompjutera za profesionalce tankim, laganim, izuzetno izdržljivim laptopovima

Toshiba kompjuterski sistemi, divizija kompanije Toshiba Evropa GmbH, danas je predstavila novu ponudu tankih i laganih laptopova namenjenih profesionalcima. Nova serija R800 obuhvata tri različita formata. R830 ima displej od 33,8cm (13,3 inča) po dijagonali, R840 od 35,6cm (14,0 inča) a R850 od 39,6cm (15,6 inča). Sva tri formata koriste najnovije Intel centralne procesne jedinice (CPU) visokih performansi. Novi poslovni laptopovi u ponudi Portégé, Tecra i Satellite Pro biće dostupni tokom drugog kvartala 2011. širom Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

Bogatih karakteristika, tanki i lagani po veoma povoljnoj ceni

,,Zahvaljujući tankom i laganom dizajnu i izuzetnoj izdržljivosti, serija R800 je idealna za IT menadžere koji prate tekući trend mobilizacije zaposlenih i traže pouzdanu mobilnu kompjutersku platformu koja može da pokrije najrazličitije vrste upotrebe’’, izjavio je Marco (Marko) Perino, generalni menadžer Divizije za digitalne proizvode u kompaniji Toshiba Evropa. ,,Naši inžejeri su uspeli da uklope širok izbor aplikacija i karakteristika koje traže profesionalni korisnici u mali format tankog i laganog dizajna, uz odgovarajući kvalitet i cenu.’’

Povezana vest:  Dinamičan dan postaje uživanje uz Huawei nova 9 SE

Tehnologija koja pravi razliku

Da bi upakovala tako moćne karakteristike u tako tanke i lagane uređaje, Toshiba je primenila različite inovativne tehnologije sa fokusom na dve oblasti: pametna i efikasna rešenja za hlađenje i konstrukcija kućišta. ‘Airflow Cooling’ sistem hlađenja vazdušnom strujom, razvijen u saradnji Intela® i Toshibe, u modelu R830 omogućava Toshibi da integriše najnoviju porodicu Intel® Core™ procesora u tanko kućište ovog uređaja uz buku ventilatora svedenu na minimum. Briljantno dizajniran ventilacioni odvod u kombinaciji sa inteligentnim rasporedom matične ploče optimizuje eliminaciju toplote. Tanak i lagan dizajn ne utiče na veliku izdržljivost. Struktura košnice u nekim delovima  kojom se odlikuje kućište zajedno sa stubovima kućišta na uređajima od 35,6cm (14,0 inča) i 39,6cm (15,6 inča) koji su ugrađeni u unutrašnjost laptopa čini seriju R800 izuzetno otpornom na savijanje, što znatno produžava radni vek ovih proizvoda. Elektronske i mehaničke komponente su zaštićene ili visoko otpornim kućištem od legure magnezijuma (R830) ili novim kućištem od smole velike tvrdoće (R840 i R850).

Povezana vest:  Samsung predstavio dva nova koncepta u dizajnu televizora

R800 se odlično pokazao na testovima izdžljivosti

Tokom obimnih HALT testiranja koje je sproveo nezavisni nemački instutut za testiranje TÜV Rheinland, uređaji iz serije R800 dokazali su svoju izuzetnu izdržljivost: izdržali su padove sa visine od 76cm i 100kg tereta na LCD poklopcu i bili otporni na prosipanje tečnosti do 30ml bez uticaja na podatke koji se čuvaju u uređaju.

Putovanje bez prtljaga i kompomisa

Sa tankim i lako prenosivim modelom R830 od 33,8cm (13,3 inča) za korisnike koji često putuju, uređajem R840 od 35,6cm (14,0 inča) idealnim za korisnike koji putuju povremeno ili R850 od 39,6cm (15,6 inča) za one koji vole veći displej, nova ponuda Toshibinih poslovnih laptopova zadovoljava sve potrebe i velikih kompanija i malih i srednjih preduzeća, kao i malih kancelarija sa visoko mobilnm osobljem. Iako je tanka i lagana, serija R800 ne gubi ništa od svojih performansi kada se koristi u pokretu.

Povezana vest:  Nokia predstavlja ‘Touch and Type’ dizajn sa najnovijim modelom Nokia X3

R800 obezbeđuje profesionalnim korisnicima ono što im je potrebno

Uređaji iz serije R800 se lako konektuju sa svetom. Imaju USB 3.0 i dva USB 2.0 porta, WLAN interfejs, Bluetooth, HDMI i opciju za Mobile Broadband. Konekcija može i da se proširi preko opcione doking stanice sa dodatnim portovima i interfejsovima kao što su USB (dva USB-a 3.0, četiri USB-a 2.0), DisplayPort ili HDMI, serijski port i LAN. Uprkos tome što su tanki, modeli R800 imaju drajv za optički disk kao standard.

Serija R800 obuhvata različite ponude Toshiba laptopova, u zavisnosti od njihove konfiguracije. Verzija od 13 inča biće dostupna kao Portégé R830. Modeli od 14 in 15 inča biće dodati Tecra i Satellite Pro ponudi kao Tecra R840/R850 i Satellite Pro R850. Toshiba nudi nove R800 laptopove u različitim kombinacijama boja.