radonjic cz real 27112015 0004

Radonjić: Naša najbolja partija ove sezone

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da su njegovi košarkaši u večerašnjoj pobedi nad Himkijem u Evroligi odigrali najbolju utakmicu ove sezone.
-Ovo je bila naša najbolja partija ove sezone i čestitam igračima na tome. Nadao sam se da ćemo da dobijemo. Ovo je četvrta pobeda i pretpostavljam da nikog nije bilo ko je mislio da ćemo to da ostvarimo – rekao je Radonjić novinarima posle utakmice u Beogradu.
Zvezda je u Pioniru savladala Himki sa 96:91 u Grupi A Evrolige i ima skor 4/4, koliko i ruski klub i Bajern Minhen, dve pobede manje od Fenerbahčea, a jednu više od Strazbura i Real Madrida.
-Najviše me raduje činjenica da postoji ogroman napredak kod nas i posle ovakvog duela gradim optimizam, a nisam bio pesimista i pre mesec dana. Da nismo bili dobri večeras, ne bismo prevazišli krizne momente – kazao je Radonjić.
On je istakao da mu je posebno drago što je prevazidjen težak period za klub.
-Samo mi u klubu znamo koliko je ovaj period bio težak, kada je reč o svim povredama, izostancima, porazima… Kada nedostaje pet igrača, to mora da se kaže, ljudski je – naveo je trener crveno-belih.
Prema njegovim rečima, nemoguće je očekivati da ekipa u narednom kolu Jadranske lige protiv Krke odigra dobro kao protiv Himkija.
-Osetili smo da posle evroligaških utakmica postoje oscilacije. Težak raspored moramo da prevazidjemo, moramo da uradimo mnogo toga, posebno u Jadranskoj ligi, da dodjemo makar do mesta koje bi nam u plej-ofu garantovalo prednost domaćeg terena – rekao je on.
Radonjić je zahvalio navijačima na „neverovatnom ambijentu i podršci“ u hali Pionir.
-Po ko zna koji put se videlo koliko nam znače – dodao je Radonjić.
Prvu utakmicu za Zvezdu posle šestomesečne pauze odigrao je Markus Vilijams, koji je rekao da je bio nervozan zbog toga.
-Bilo je teško vratiti se posle šest meseci i to baš u ovakvoj utakmici. Bio sam veoma nervozan pre utakmice, ali je sve to prošlo čim sam kročio na teren. Nisam osećao strah. To je ipak košarka, ništa novo za mene – rekao je Vilijams.
Američki plejmejker je odigrao 16 minuta i imao 13 poena, pet skokova i četiri asistencije.
-Osećam se dobro, posebno zbog tima. Imali smo odličnu četvrtu četvrtinu, kontrolisali smo igru. Himki je, bez dileme, odličan tim, ali im nismo pružali drugu šansu, kontrolisali smo ritam utakmice – kazao je Vilijams.
Zvezda će u sledećem kolu Evrolige gostovati Fenerbahčeu u Istanbulu narednog petka.

Povezana vest:  Valensija produžila ugovor sa trenerom Unaijem Emerijem