Barcelona Villarreal

Barselona igra za treću titulu svetskog klupskog prvaka

Fudbaleri Barselone Lionel Mesi i Nejmar predvodiće ekipu u pokušaju da osvoji svoju treću titulu svetskog klupskog šampiona na turniru koji sutra počinje u u Japanu. Šampion Evrope Barselone i pobednik Kupa Libertadores River Plata uključiće se u takmičenje u polufinalu.
U plej-ofu za plasman u četvrtfinale sutra u Jokohami igraju Hirošima i australijski Okland siti, a pobednik tog duela igraće protiv kongoanskog Mazembea. U drugom četvrtfinalu u Osaki igraće meksički tim Amerika i Gvangžu Evergrande iz Kine.
Pobednici četvrtfinala igraće u polufinalu 16. i 17. decembra protiv River Plate i Barselone, a finale je na programu 20. decembra u Jokohami. Barselona je osvojila svetsko klupsko prvenstvo 2009. i 2011. godine i prema kladionicama glavni je favorit za osvajanje turnira.
Na svetskom klupskom prvenstvu učestvuju najbolji klubovi Fife iz šest kontinentalnih konfederacija i šampion zemlje domaćina. Svetsko klupsko prvenstvo održava se u Japanu prvi put od 2012. godine, a prethodne dve godine turnir je održan u Maroku.

Povezana vest:  Benitez: Trofeji se osvajaju na kraju sezone